Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gyorssegély az árvízkárosultaknak

Hajnalban indult útnak a Coop Segély Alapítvány adománya a vasi és zalai árvízkárosultaknak. A fertőtlenítő-, és tisztítószerekből álló csomagokat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szállította ki és osztotta szét az érintett települések lakóinak az egyházmegyében.
Az elmúlt hetek esőzései miatt árvízhelyzet alakult ki több Vas és Zala megyei településen. A károsultak megsegítésére a Coop Segély Alapítvány közel 700 000 forint értékű, tisztítószerekből álló gyorssegélyt juttatott el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász közvetítésével a bajba jutott településekre.

,,Amint kiderült, hogy nekik elsősorban fertőtlenítőszerekre, tisztítószerekre és penészeltávolító szerekre van szükségük, úgy gondolom ekkora tömegű áru, amit mi most itt hirtelen össze tudtunk rakni, ez talán csak nekünk van itt a környéken, úgyhogy magától adódott, és az Alapítvány is ezért jött létre.” - tájékoztatott Mersich Mátyás, a Hétforrás Zrt. vezérigazgatója.

Az adományokat a karitász autói Murarátka, Muraszemenye térségébe szállították.

,,A hétvégi jó idő talán kicsit kedvezett a nagyon átázott házaknak a szárítására, viszont most jön egy nagyon nehéz időszak, amikor ezeket a házakat tisztítani és fertőtleníteni kell és a házaknak a teljes környezetét.” - mondta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

Az egyházmegyében is elindult az adománygyűjtés az árvíz sújtotta településeknek. A tisztítószerek mellett bútorokat, használati tárgyakat és háztartási berendezéseket várnak. A részletekről a karitász telefonon felvilágosítást ad az érdeklődőknek a
94/318-560, valamint a 30/9578-921 telefonszámon.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb