Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Választási tudnivalók

Vasárnap polgármestert, önkormányzati és kisebbségi képviselőket választ Szombathely. A megyeszékhely 14 választókerületében csaknem 65 000 választópolgár járulhat az urnákhoz. Öt polgármesterjelölt méreti meg magát. Most először öt évre szólnak a madátumok.
Szombathelyen 14 egyéni választókerületben, 69 szavazókörben fogadják majd a választópolgárokat vasárnap reggel 6-tól este 7-ig. Szavazni személyi igazolvány, útlevél vagy fényképes vezetői engedély és lakcímkártya felmutatásával lehet. A megyeszékhelyen két szavazólapot kapnak a voksolók: az egyiken a polgármesterjelöltek a másikon a választókerületi képviselőjelöltek közül kell ikszelni. A közgyűlés húsz tagú lesz, hat mandátumot kompenzációs listán osztanak ki.

Nemzetiségi önkormányzati választás is zajlik vasárnap. Szombathelyen a horvát, a német és a szlovén nemzetiség 3-3, a romák négy képviselőt választhatnak.

Az átjelentkezőknek október 10-én 16 óráig kell kérelmüket eljuttatni a helyi választási irodához. Mozgóurnát ugyancsak pénteken 16 óráig lehet igényelni.

Kampánycsend ezúttal sem lesz, a kampány vasárnap este 19 óráig tart. Aznap már nem lehet választási gyűlést tartani, sem politikai reklámot közzétenni. A választási eredményeket este 11 órakor hozzák nyilvánosságra. A Szombathelyi Televízió vasárnap 19 órától élő választási műsorral jelentkezik.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb