Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nemzetiségiekre is szavaztak

Vasárnap tartották a helyi, a területi és az országos nemzetiségi önkormányzati választást is. Szombathelyen magas, 62,2 százalékos volt a részvételi arány. A romák négy, a horvátok, a németek és a szlovének 3-3 taggal alakíthatnak nemzetiségi önkormányzatot a megyeszékhelyen. A képviselők mandátuma öt évre szól.
Szombathelyen az 548 szavazásra jogosult nemzetiségi választópolgárból 341-en járultak az urnához vasárnap. A nemzetiségi választást az Akacs Mihály utcában kialakított szavazókörben bonyolították. Négy nemzetiség választhatott képviselőket. A romák négytagú önkormányzatot alakíthatnak, minden képviselőjük a HÁROFIT színeiben nyert. (tábla)

A horvátok három képviselője a Magyarországi Grádistyei Horvátok Egyesülete, a Muramenti Horvátok Egyesülete és az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság jelöltjeként nyert mandátumot.

A német nemzetiségi önkormányzat ugyancsak háromtagú, képviselőik a Német Nemzetiségi Önkormányzatok Vas-Zala Megyei Szövetsége színeiben indultak. A háromtagú szlovén mezetiségi önkormányzat képviselőit a Magyarországi Szlovének Szövetsége adja.

A romák és a horvátok megyei nemzetiségi önkormányzatot is alakíthatnak, így területi listára is szavazhattak. A két nemzetiségi önkormányzat 7-7 taggal áll fel.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb