Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújul a Sportház

2014-10-21, 12:57
   |   Kategória: Tér-Kép
Sajtótájékoztató keretében aláírta az új sportházra vonatkozó kivitelezési szerződést Szombathely önkormányzata, a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt., valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. A létesítmény több mint 1 milliárd forintból épül újjá.  
Több mint ötven esztendeje adták át a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházat. Az 1960-as éveknek megfelelő technológiával épült, mára azonban elavulttá vált a létesítmény esztétikailag és  műszakilag is. Felújítása ezért szükségessé vált. "Két évvel ezelőtt benyújtott pályázattal végül 685 millió forintot sikerült nyerni az európai uniótól arra a célra, hogy ezt a teret megújítsuk, ehhez egy jelentős összegű önrésszel hozzájárul a város" - mondta Puskás Tivadar polgármester.

Közel egymilliárd forintból olyan létesítmény épül, ami a 21. századi igényeket kielégítve a térség kulturális központja lesz. Nyílt közbeszerzési pályázaton a Zalai Általános Építési Váll
alkozó Zrt., valamint  a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. közös konzorciuma nyert,így ők lesznek az új sportház kivitelezői. "A tető, a homlokzat a nyílászárókkal együtt átépítésre kerül, továbbá a közösségi terek és a teljes gépészeti rendszer is átépítésre kerül" - sorolta Peresztegi Imre, a ZAÉV Zrt. vezérigazgatója.

Az épület energetikai rendszere is megújul. A távfűtés ugyan marad a régi, viszont a hőközpontot átépítik. A kivitelezési szerződést az érintett felek aláírták, a terület műszaki bejárása szerdán történik meg, ezt követően nekilátnak az építési munkálatoknak. Az új kulturális központ várhatóan 2015 június végére készül el.

Videó

1 hozzászólás

 • Írta: p 2014. október 22., szerda Hozzászólás hivatkozás
  p

  Sokadik cikk, amikor nem jelenik meg a tervező(k) neve. Pedig a szerzői jogi törvény alapján nem is lehetne látványtervet közölni az alkotó művészek megnevezése nélkül.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb