Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Óriási a forgalom a piac környékén

Halottak napja és mindenszentek közeledtével mindenki a sírokra való díszeket, mécseseket keresi. Az árusok péntekre várják az igazi rohamot, arra számítanak, hogy sokan az utolsó pillanatokban szerzik be az ünnep kellékeit.
Autók sorakoznak a vásárcsarnok környékén, alig találni parkolóhelyet. Virágos és koszorús standok sora, vásárlók tömege tölti meg a piacot kívül-belül. Sokan keresik a krizantémot, a szebbje 300 forint, kisebbet 150-ért is lehet kapni.

"Már pénteken kivisszük a koszorút, szombaton virágokat, mécseseket, utána még pótoljuk az elaludt mécseseket. Vidékre is megyünk" - mondta Berzsenyi Lászlóné.

Gyertyából, mécsesből széles a választék, van, aki tízesével viszi. Legtöbben a 100 forintosokat keresik. A díszesebb, méretes típust kétezer forintért kapni, ebből kevesebbet adnak el, mert gyakran lelopják a sírokról.

"Megtalálják nálunk a mécsesekbe való betétet, ez a legnagyobb fogyású termék. Mécsesekben az olcsóbbat keresik, kisebb mértékben a nagyobbat, szebb, drágábbat" - tájékoztatott Dienes Jenő vállakozó.

Toboz-, fenyő- és szalmakoszorúk szalaggal vagy anélkül, díszes és egyszerű - van miből válogatni, csak a pénztárca szab határt.

Az árak tavaly óta nem változtak.

"Szeptember körül készítjük a koszorúkat, díszeket hozzá, a díszítést meg napi szinten, frissen" - fogalmazott Várallai Vivien.

A forgatagban német szót is hallani, Ausztriából is sokan jönnek át vásárolni. Már ezekben a napokban nagy a forgalom, de az igazi rohamot péntekre várják az árusok.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb