Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Elkezdődött a fűtési szezon

Újra melegek a radiátorok Szombathelyen. A távhőszolgáltató minden lakásban elindította a fűtést. Volt, ahol hajnalban már fagyott, és nem is valószínű, hogy a mostaninál melegebb lesz a közeljövőben.
Molnár Lajos szerint a külső-belső szigetelésnek, valamint a költségmegosztóknak köszönhetően tavaly több ezer forinttal kevesebbet fizettek a fűtésért, mint pár évvel ezelőtt. Október közepe óta náluk is újra melegek a radiátorok.
„Jó melegek vannak a lakásokban, legalábbis ahogy informálódik az ember, itt nálunk is gyakorlatilag a csövek meg a fürdőszobai radiátor megadja azt a hőmérsékletet, ami megfelelő. Reggel korán indul már, öt óra után és este nyolc óráig nyomják rendesen.”

Mintegy 11 ezer lakásnak és félezer intézménynek a távhőszolgáltató adja a meleget. Az óvodákban és a bölcsődékben már korábban, a lakásokban többnyire az elmúlt napokban indult el a fűtés.

„Idén szeptember közepén nagyon jó idő volt, nagyon sok lakóközösség nem kérte és lemondták a szolgáltatást és egy adott időpontra rendelték meg. Az elmúlt napokban, a múlt héten volt hideg, nagyon sok megrendelés ekkor érkezett a fűtés elindítására” - mondta Kocsis-Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyfélszolgálati vezetője.

Október 20-ig a szokásosnál csapadékosabb, ugyanakkor enyhébb volt az időjárás. Az elmúlt napokban már csak 6-8 fok körül alakult a napi átlaghőmérséklet, volt, ahol hajnalban fagyott is.

„Ma reggel volt az első, -0,5 volt kétméteren, talajon -3,6 Celsius-fokot mértünk. Elég szépen deresedett itt a nyitott részeken. Ahol nagyobb a nyitottság, ott azért nagyobb a deresedés, mert nagyobb a kisugárzás. Csak hajnalban lett köd, nem védett meg bennünket a fagytól” - fogalmazott Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője.

Nem valószínű, hogy visszatér az indián nyár, így mindenkinek érdemes elindítania a fűtést. A hivatalos fűtési időszak május 15-ig tart.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb