Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ellátják a hajléktalanokat

November elsején elkezdődött a hajléktalanok téli ellátási szezonja. A krízisidőszakban megnövelik a férőhelyek számát és többször biztosítanak étkezési lehetőséget számukra. Ilyenkor többen veszik igénybe a szolgáltatásokat Szombathelyen is. A Savaria Rehab-Team közel 250 hajléktalan ellátását végzi.
Szabó Tibor szociális munkás mutatja a krízisautó felszerelését
Szabó Tibor szociális munkás mutatja a krízisautó felszerelését
A szociális munkások két krízisautóval naponta járják az utcákat, hogy segítsenek a hajléktalanokon. Az őszi-téli krízisidőszakban éjszaka, hétvégén és ünnepnapon is dolgoznak. A szolgálat munkatársai arra törekszenek, hogy mindenkit a szállóra vigyenek, de mindig vannak 20-an, 30-an, akik a legnagyobb hidegben sem hajlandóak a éjjeli menedékhelyre menni.

"Nagyobb része bejár legalább a nappali melegedőbe, vagy néha az éjjeli menedékhelyet is. Aki egyáltalán nem, őt próbáljuk rábírni főleg a krízisidőszakban, hogy vegye igénybe. De ha nem, napi rendszerességgel látogatjuk őket, és segítjük, amiben csak tudjuk" - nyilatkozta Bujtás Edit, a Savaria Rehab-Team igazgatója.

A 25 fős éjjeli menedékhelyet krízisidőszakban plusz 20 férőhellyel bővítik. Emellett 78 fős átmeneti szállás, nappali melegedő, háziorvosi ellátás, bőrgyógyász, étkezési lehetőség is része a hajéktalanellátó rendszernek Szombathelyen. Idén pályázati támogatás is segíti a működtetést, a Hajléktalanokért Közalapítványtól 600 ezer és másfél millió forint közötti összegeket sikerült nyerniük különböző célokra.

"Az éjjeli menedékhelyen tudunk étkezést biztosítani pályázati forrásból november 1-től április 30-ig minden este, egészségügyi ellátásra nyertünk támogatást, amely tartalmazza a betegszobában történő ellátást, gyógyszerkiváltási költségeket, illetve akik kórházba kerülnek, tartalmazza kórházi csomag biztosítását" - tájékoztatott Stankovics Erika, a Savaria Rehab-Team szakmai vezetője.

A szolgálat az április 30-ig tartó krízisidőszakban zöld számot működtet. Ide várják az állampolgári bejelentéseket azokról a hajléktalanokról, akiknek egészsége, élete a hideg miatt veszélyben lehet. November 28-án és 29-én adománygyűjtést szerveznek a METRO áruháznál. Elsősorban tartós élelmiszereket várnak.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb