Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vásár a Képtárban

Egyedi tárgyakkal, kézműves termékekkel találkozhatnak pénteken és szombaton a képtár látogatói. Az adventi vásár második napján Művészek a művészetért címmel aukciót is tartanak az intézményben.
Grafikák, ruhadarabok, dísztárgyak, ékszerek, finomságok. A Szombathelyi Képtár karácsonyi vásárán idén is különlegességek között válogathatnak a betérők. ,,Nagyon tüneményes ez a vásár. Annyira gyönyörű dolgokat hozott mindenki, és látszik a benne lévő szorgalom, lelkesedés, érdeklődés az anyagok, a formák iránt, úgyhogy valami gyönyörűség ez, tényleg" - mondta Márczi Elvira.

A kiállítók között akadnak tapasztaltabb alkotók és olyan fiatalok is, akik először viszik vásárra a maguk készítette tárgyakat. ,,Először csak egy nagyvonalú koncepcióm van arról, hogy milyen legyen az ékszer, aztán ahogy leülök és elkezdem csinálni, akkor alakul készre" - nyilatkozta Polgár Judit ékszerkészítő.

A képtár karácsonyi vására idén új elemmel bővült. A második napon ugyanis egy aukciót is tartanak a szervezők, amelyen 36 képző és iparművész alkotásai kerülnek kalapács alá. A bevétel felét jótékony célra fordítják. ,,93-ban megjelent az Ars Savaria, ami a megyei művészek katalógusa volt, egy nagyon nívós kötet. Most egy weblapot szeretnénk létrehozni, ahol a megye alkotóit be tudjuk mutatni" - tájékoztatott Baki Orsolya kulturális menedzser.

Az aukció szombaton délután öt órakor kezdődik, míg a karácsonyi vásár délelőtt 10-től egészen 18 óráig tart majd a képtár előterében.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb