Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Harc az útdíj ellen

2015. január elsejétől gyökeres változást jelent a hazai gyorsforgalmi úthasználatban a megyei matrica bevezetése. A közlekedőknek javasolt indulás előtt tájékozódni a tervezett útvonal fizetős szakaszairól.
Az új rendszerben az autósoknak megyei matricát kell váltaniuk, ez évi 5000 forintba kerül. A térképek segítségével az autósok felmérhetik, mely szakaszokat érinti az útdíj-használat, illetve hány megyére kell megváltaniuk a matricát. A változás Vas megyében érinti az M86-os út Szombathely-Szeleste közötti szakaszát is.

„Tudom, hogy vannak új szakaszai, és az új szakaszokra kívánják tervezik vagy tervezték bevezetni a fizetést. Ezt a fizetési kötelezettséget előkészítetlennek tartom, nagyon sokat szenvednek az autósok és gyakorlatilag fölösleges aggodalmakat, gondokat okoznak nekik” - mondta Sutyinszki Mihály.

„Én minden harmadik hónapban megyek Pestre, hát nem tudom mi lesz, elkerülő úton kell menni. Nem tudunk mást csinálni, nem értek egyet a fizetéssel, mert én Zanaton lakom, onnan bejövök, sokat járok Körmendre, most a körmendi útig fizessek 400 forintot, sőt egy évbe 5000 forint” - fogalmazott Németh Sándor.

A témában hétfőn sajtótájékoztatót tartott az MSZP megyei elnöke, Nemény András és Czeglédy Csaba, a párt szombathelyi frakcióvezetője. Szerintük: mivel útnak csak egy szakasza készült el, az is uniós források felhasználásával, nem lehetne fizetős. „Egy plusz adóteher, hiszen ezt az 5000 forintos éves bérletet most az elmúlt napokban, illetve az elkövetkezendő napokban mindenkinek meg kell venni. Ezért is mondjuk azt, hogy ha Hende Csaba véletlenül el tudná intézni, hogy február 1-től vagy március 1-től ne legyen fizetős az M86-osnak a Vas megyei szakasza, akkor vásárolják vissza mindenkitől ezt az 5000 forintért megvett matricát” - nyilatkozta Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP frakcióvezetője.

Az ellenzék ultimátumot adott Hende Csaba és Ágh Péter országgyűlési képviselőknek, hogy csütörtökig érjék el: az útszakasz ne legyen fizetős. Ellenkező esetben az M86-os érintett szakaszára útzárat szerveznek. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy már most érzékelhető a forgalom csökkenése az M86-oson.

A szombathelyi Fidesz úgy reagált a baloldal felvetéseire, hogy egy el nem készült utat nem szabadna fizetőssé tenni. Az eddig megszokott időalapú matricák mellett az autósok már az új megyei matricát is megvásárolhatják. Arról, hogy hol lehet ezt beszerezni, és milyen útszakaszokra vonatkozik a fizetési kötelezettség, a www.nemzetiutdij.hu
honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb