Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Útdíj nélkül autózhatunk az M86-os úton

A kormány szerdai döntésének értelmében az M86-os Szombathely és Szeleste közötti útszakasza nem lesz díjköteles. A már megvásárolt matricák többféle módon is visszaválthatóak lesznek.  
A kormány szerdai ülésén foglalkozott a díjköteles útak  ügyével, így sor került az M86-os Szombathely-Szeleste közötti szakaszának megtárgyalására is. A térség lakói számára pozitív döntés született. “Egy méltányos és igazságos döntést hozott Orbán Viktor miniszterelnök úr.  Mindez azt jelenti, hogy a Vas megyeieknek és a szombathelyieknek mindaddig nem kell útdíjat fizetniük az M86-os használatáért, amíg az teljes egészében el nem készül és Győrnél be nem csatlakozik az M1-es autópályába. Ez várakozásaink szerint és a tervek szerint 2016 őszén valósul meg” - mondta a Szobathelyi Médiaközpontnak Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

A döntés értelmében azokat sem érheti kár, akik már megvásárolták az adott útszakaszra érvényes matricát. Az ő számukra többféle lehetőség is kínálkozik a pénzük visszaigénylésére. “A vásárlás helyén, vagy az Állami Autópálya Kezelő társaság irodáiban is vissza adják a pénzt, de visszakérhető postai úton is a megfelelő igazolások bemutatása után" - emelte ki Puskás Tivadar polgármester.

A térségben lakók számára még jó hír, hogy ezentúl háro darab ötezerforintos  megyematrica megvásárlásával is eljuthatnak Budapestre, azaz nem kell 42 ezer forintért éves autópályamatricát venniük. Ez évente 27 ezer forintos megtakarítást jelent.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb