Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Önálló egyetem?

Vissza kell állítani a önálló szombathelyi felsőoktatást - véli Hende Csaba. A honvédelmi miniszter úgy véli, csak így biztosítható, hogy a kormány által folyósított támogatást ténylegesen a gépészmérnökképzésre fordítsák az illetékesek.
Az Echo Televízió Analízis című műsorában vendégeskedett Hende Csaba honvédelmi miniszter és Takács Balázs, a TDK-Epcos Kft ügyvezetője. A beszélgetés fő témája a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ volt, melynek kapcsán szó esett a szeptemberben Szombathelyen induló gépészmérnökképzésről is. A miniszter egyértelműen amellett foglalt állás, hogy a Savarai Egyetemi Központnak önállóvá kell válnia. “Én azt hiszem, hogy az a helyes megoldás, amit az intézmény oktatói szinte egyhangúlag oktatói értekezleten és a városi önkormányzat pedig teljesen egyhangúlag az elmúlt héten kinyilvánított: vissza kell állítani az önálló szombathelyi felsőoktatási intézményt. Mert akkor magunk tudunk gazdálkodni azokkal a nem csekély erőforrásokkal, amelyeket a kormány már eddig is a szombathelyi duális mérnökképzésre biztosított” - jelentette ki Hende Csaba.

A tárcavezető elmondása szerint a kormány mintaértékű projektként kezeli a vállalatok igényei szerinti gépészmérnökképzést, ezért is tartja fontosnak, hogy az anyagi erőket ott használják fel, ahová szánják őket. “Ezek a források ott hasznosulnak, ott kerülnek felhasználásra, ahová szánták őket és nem valamely egyetemi vízfej adminisztratív költségeit, netán pazarló gazdálkodásának hiányait elfödendő fogják felhasználni” - fűzte hozzá a miniszter.

A Nyugat-magyarországi Egyetemen február 4-én rendkívüli szenátusi közgyűlést tartanak, amelyen a Savaria Egyetemi Központ lesz a legfontosabb téma. A problémával ettől függetlenül már kormányzati szinten is foglalkoznak. Remélhetőleg hamarosan döntés születik az ügyben.  

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb