Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szálló por és pollen a levegőben

Vasárnapra három település - Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika - levegőjét minősítette egészségtelennek a szálló por magas koncentrációja miatt az Országos Környezetegészségügyi Intézet. Szombathely és Szentgotthárd a kifogásolt levegőminőségű kategóriába került.
Az elmúlt napokban országszerte romlott a levegő minősége. Bencsics Attila, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség igazgatója szerint  ennek az az oka, hogy a  hogy a magas légnyomású légrétegek nem engedik, hogy a talajközeli levegő átkeveredjen és ehhez társul még az, hogy nagyon gyenge, gyakorlatilag nincs légmozgás. Ezért a felhalmozódó talajközeli szennyező anyagok feldúsulnak, koncentrációjuk a levegőben megnő.

Ez  arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek, a betegek panaszai súlyosbodhatnak, az asztmásoknak szükséges lehet az egyéni védőeszköz használata. A szakemberek azt javasolják, hogy ők kevesebbet tartózkodjanak a szabadban. Problémát jelent emellett az is, hogy a tavasz közeledtével növekszik a levegő pollenkoncentrációja, hamarosan kezdődik az allergiaszezon.


Stánitz Éva megyei tiszti főorvos arról tájékoztatott, hogy  már megjelent az éger és a mogyoró pollenje, ha nem is nagy mennyiségben.  Ez nem jelent még az erre érzékenyeknek panaszt, de kétségtelen elindult. Most, hogy 10 fok körül van már a hőmérséklet, a közeli hetekben várható, hogy megindul mindenféle virág termése.

A tiszitorvosi szolgálat épületének tetején elhelyezett műszer január végétől ismét  méri a levegő pollenkoncentrációját.
A szakemberek szerint érdemes már most az allergiásoknak felkészíteniük szervezetüket a pollenszezonra.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb