Hiba
 • JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157648715002114%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28300%29+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157648715002114%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=300&callback=
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vége a februári közgyűlésnek

2015-02-26, 08:19
   |   Kategória: Tér-Kép
Huszonhat napirendi pontot nyilvánosan, további hármat zárt ajtók mögött tárgyalnak ma a képviselők. A legfontosabb téma a város idei költségvetése lesz. Élőben jelentkezünk a februári közgyűlésről, a Városháza nagyterméből.23.00 Itt a vége

A nyilvános napirendi pontokat megtárgyalták a képviselők. A következő közgyűlés április 16-án lesz.

22:50 Vitákkal, humorral tarkított egyeztetések

Mintegy két órán át vitatták meg az előző közgyűlés óta felmerülő kérdéseket a képviselők. Most a módosító javaslatokról szavaznak. 

20:55 Mi történt a két közgyűlés között?

A két közgyűlés közti beszámoló van soron. Illés Károly Horváth Attila érdeklődésére elmondta: nem a közterület-felügyelet ellen folyik vizsgálat, hanem a minisztérium azt nézi meg, hogy a kamerarendszer megfelel-e a minisztériumi előírásoknak. Szóba kerül, hogy az idei évtől már nincs biztonsági őr a Városházán.

Tóth Kálmán Szombathely és Felsőőr közötti köútról és az S31-es útról érdeklődik. Puskás Tivadar polgármester azt mondja, a két város többször egyeztetett már ez ügyben egymással. Illés Károly alpolgármester megjegyzi, az új európai uniós ciklus tervei között nem szerepel, de lobbizni fognak azért, hogy megépüljön a magyar oldalon az út az osztrák autópályáig.

Ágh Ernő kéri, hogy fontolják meg a déli városrész és a temető között hiányzó rövid útszakasz kiépítését. A képviselők különböző problémáikat, észrevételeiket sorolják. Kelemen Krisztián pldául kéri a polgármester, hogy a körzetében élő, júniusban 100. születésnapját betöltő hölgyet is köszöntse majd fel. Puskás Tivadar válaszol: ő mindenkihez elmegy, ha azt az ünnepelt kéri.

Czeglédy Csaba korábban azt javasolta, hogy ismét próbálkozzanak meg a váti reptér megépíttetésével. Illés Károly emlékeztet: korábban ezt kiemelt projektként kezelték, de nem történt semmi, sosem járt itt a befektető. Abban sem biztosak, hogy volt-e egyáltalán konkrét befektető.

Horváth Attila érdeklődésére Illés Károly elmondja, már dolgoznak azon, hogy közművesített ipari telek legyen Szombatehlyen arra az esetre, ha egy  cég, nagyvállalat jelezné, hogy a városba telepedne le. Az alpolgármester kitér arra is, hogy a cégek legnagyobb problámája most a munkaerőhiány. Hozzáteszi: az északi városrészen található ipari park már kikerült a magterületi besorolás alól, ami azt jelenti, hogy a jövőben ipari célra hasznosítható lesz. Ezt még a településrendezési tervben is módosítani kell majd.

19:35 Átszervezik a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. -t.


Mint arról már korábban beszámoltunk, a Savaria Történelmi Karnevál és a Szent Márton-év programjait ez évtől a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezi. Ez indolkolja a változtatásokat. Czeglédy Csaba meglepődött Vörös-Borsody Csilla lemondásán. Tóth Kálmán azt mondja, a baloldai frakció nem ért egyet az időponttal, de most már ebből kell kihozni a legtöbbet.

Csapláros Andrea kap szót. Mint mondja, az átadás-átvételkor lezárták az előző évet és felvették a kapcsolatot a kuratórium gazdasági vezetőjével. Szerinte az utazás kiállításon is bemutatott karneváli program alapján beadható az NKA pályázat, amellyel húszmillió forint nyerhető a fesztivál megszervezésére. Szól arról is, hogy nagyon jó kuratórium állt össze, kis- és nagyszervezők, gazdasági szereplők is a tagjai. Ők olyan segítséget tudnak adni, amellyel megoldhatóak a feladatok. Fontos célként tűzték ki, hogy ez a karnevál ne csak savariai, hanem történelmi is legyen. Azt is szeretnék, hogy még jobban a szombathelyieké, Vas megyeieké legyen a program.

Ezután hosszú vita alaklul ki arról, hogy ki és mikor döntött az idei karnevál időpontjáról. Koczka Tibor alpolgármester végül megismétli a délelőtt elmondottakat, mi szerint szakmai düntés született, miután az érintettek egyeztettek.

18:50 Mi lesz veled bicikliút?

Hét éve nem épült meg a Zanati úti kerékpárút. Ismét napirendre kerül a téma. A vállalkozó most új javaslattal állt elő, e szerint jövő nyárra megépítenék az utat. A céget képviselő ügyvéd elmondja, az építéshez szükséges kisajátítási eljárás elindult.

18:20 Módosul a buszmenetrend

A változás oka, hogy az EPCOS kiköltözik a Szent László király utcából az ipari parkba. Az eleketronikai alkatrészgyártó cég mellett az iQor is hasonló kéréssel fordult az önkormányzathoz: jelentősen nőtt a dolgozók létszáma, és három műszakban és folyamatos munkarendben is dolgoznak. Ehhez igazítani kellene a menetrendet. A 10H jelzésű járat március 2-től kísérleti jelleggel Oladtól a Vasútállomáson és Bébictelepen keresztül az iQor-ig közlekedik majd. A 8H jelzésű járat szintén kísérleti jelleggel jár majd az Északnyugat- magyarországi Közlekedési Központ (Volán) telephelyétől az Oladi városrészen keresztül a gyárig.

18.00 Legyenek-e szabályai a belterületbe vonásnak?


Az egyik Kft. tulajdonosa két terület belterületbe vonását kérte. Az ingatlanok területén logisztikai központot szeretnének kialakítani. Ennek apropóján Ipkovich György javasolja, hogy három hónapon belül fektessék le a belterületbe vonás szabályait. Mint kiderül, ez már a bizottsági ülésen is szóba került, támogatják is az ötletet.

Ingyenesen a város tulajdonába kerülhet a Zanatú úti, volt állatkórház épülete. Ezt támogatja is a testület.

17:35 Pályázatokat írnak ki

A Polgármesteri Hivatal jegyzői, és a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetői posztjára pályázatot írnak ki. A jegyzői munkakörre április 15-ig lehet pályázni, az új jegyző legkorábban május elsejétől állhat majd munkába. A Savaria Szimfonikus Zenekar vezetőjét legkorábban június 1.-től bízhatják meg.

Czeglédy Csaba az előzményekről beszél, hogy miként lett ekkora adóssága a Szimfonikus Zenekarnak. Illés Károly alpolgármester hangsúlyozza: minderről nem a polgármester tehet, ő - amint kiderült az ügy - feljelentést tett.

Zavartalan a szimfonikus zenekar működése

Ipkovich György arról érdeklődik, az idén lesznek-e Iseumi Szabadtéri Játékok, s ha igen, ki fogja levezényelni az ezzel járó feladatokat. „Sikerült megőrizni a szimfonikus zenekar működőképességét, az együttes sikeresen szerepelt a párizsi turnén és mennek a bérleti előadások is. Lesznek Iseumi Szabadtéri Játékok is, a forrásokat még keresik. A megbízott igazgató hamarosan elkészíti a részletes költségvetést” – válaszol Koczka Tibor alpolgármester.

febkgy6

17:25 Nyugdíjba megy a Hulladékgazdálkodási Kft. vezetője.

Az önkormányzati társasági részesedéssel rendelkező gazdasági társaságok alapító okiratainak, társasági szerződéseinek módosítása van napirenden. Erre törvényi változások miatt van szükség. A képviselők hozzászólás nélkül fogadják el a napirendi pontot.

Eddig Csonka György egyszemélyben látta el a városgazdálkodással és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatokat. Ő nyugdjjba megy, de személyét nem könnyű pótolni - mondja Molnár Miklós. Javaslata szerint június végéig Tóth Gábort bíznák meg a feladattal, addig igyekeznek végső megoldást találni.

17:10 Külön cég felel az uszoda működtetéséért


Gyorsan elfogadnak néhány technikai jellegű napirendi pontot, majd az uszoda működtetése kerül terítékre. A jövőbeni helyzetének rendezésére miatt úgy döntenek, hogy a továbbiakban egy külön gazdasági társaság felel majd az intézmény működtetéséért.  A gazdasági társaságot a ZRt. alapítaná, mely társaságnak a VASIVÍZ ZRt. lenne a tulajdonosa és az Uszoda, mint a ZRt. vagyonának egy része az új társaságba kerülne apportálásra.

15:35 Ebédszünet után: még mindig közgyűlés

Az ebédszünet után a képviselők javaslatai jönnek a költségvetéshez. Horváth Soma azt javasolja, hogy a képviselői keretet emeljék fel egyről ötmillió forintra. Horváth Attila azt kifogásolja, hogy ezt az összeget miért nem lehet kulturális célokra hasznosítani. Rettegi Attila válaszol: korábban már ő is szembesült ezzel a kérdéssel, de ebben az esetben nagy lenne a visszaélés lehetősége.. Mint mondja, a hagyományok szerint ezt a pénzt városfejlesztési munkákra lehet fordítani. Czeglédy Csaba szerint jobban be kellene vonni a város költekezésébe a szombathelyieket. Hosszas vita után a módosító javaslatokról szavaznak, majd elfogadják a város idei évi költésgvetését.


14.00 A második körben a költségvetési javaslatok következnek. De előtte ebédszünet, 15:30-ig.

13.30 Molnár Miklós tisztába teszi a kérdéseket


„Amikor költségvetést készítünk, a szigorú tényektől és a számoktól nem tudunk elszakadni. Az előző évet 600 millió forintos fejlesztési hiánnyal zárta a város, ezt az idén a működésre szánt összegből kell megoldani” – kezdi Molnár Miklós, költségvetésért felelős alpolgármester.  „Azt is figyelembe kell venni, hogy a központi költségvetés milyen hatással van a város költségvetésére. Az sem titok, hogy a segélyezésre nem kapunk normatív támogatást, hanem ezt a város saját költségvetéséből pótolják. Továbbá be kellett tervezni a pedagógusok kötelező béremelését is, ehhez a városnak 62 millió forintot kell hozzátennie” – sorolja az alpolgármester. Kitér arra is, hogy így összesen 1,1 milliárd forintot kell ledolgoznia a költségvetésnek úgy, hogy nem lesznek adóemelések. A cél az, hogy tovább fejlődjön a gazdaság és még több legyen az adóbevétel. „Teljes erőnket a gazdaság irányába kell fordítani, mindent meg kell tennünk azért, hogy még többen jöjjenek ide dolgozni” – hangsúlyozza Molnár Miklós. Majd arról beszél, hogy a sport és a kulturális feladatok nem tartoznak a kötelező feladatok közé. Ha évközben lesznek további bevételek, akkor ezek a területek is kaphatnak plusz támogatást. A szimfonikus zenekar ügyével kapcsolatban megjegyi, hogy egy biztos fogja kivizsgálni a helyzetet, de az első pályázat eredménytelen volt. Kitér a vagyongazdálkodási bevételek fontosságára, majd arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a költségvetés a tavaly év eleji költségvetéssel hasonlítható össze, és nem az későbbi módosításokkal. Több pénzmaradvány is van, amelyek még nincsenek beszámítva, mert csak az elszámolás után lehet rendezni őket. Az iparűzésiadó-bevételt 180 millió forinttal nagyobbra tervezték mint tavaly, de lehet, hogy ez még több is lesz. A kérdés, hogy orvosolni tudják-e a szakemberhiányt, amellyel a cégek küzdnek.

12:40 Jönnek a költségvetési hozzászólások

A hozzászólások sorát Nemény András kezdi. Szerinte egyértelműen a kulturális ágazat a vesztese az idei költségvetésnek. A szocialista politikus kifogásolja, hogy a szimfonikus zenekarnál felhalmozódott hiány nem szerepel a költségvetésben, nem tudja, hogy ez miként lesz rendezve. Balassa Péter örül neki, hogy „Molnár Miklós fogja a kasszakulcsot.” Szerinte „jó költségvetés nincs, csak elfogadott. Mindenkinek nem lehet jót tenni.” Lendvai Ferenc a bizottság módosító javaslatait sorolja. Mint kiderül, a képviselők fejenként egymillió forintos keretből gazdálkodhatnak majd, ebből végeztethetik el a választókörzetükben legfontosabb feladatokat. További 34 millió forint jut régészeti feltárásokra és/vagy tervezésre. Kopcsándi József szerint megszorítások vannak a költségvetésben. Kifogásolja, hogy nem veszi figyelembe az év közbeni módosításokat, úgy látja, hogy ezek a számok nehezen lesznek tarthatóak. Rettegi Attila javasolja, hogy a pénzmaradványokat iskolai bútorcserére és informatikai fejlesztésre fordítsák. Az oktatási és szociális bizottság elnöke felhívja a figyelmet, hogy az év közbeni bevételek eseti jellegűek, ezeket januárban hiba lenne betervezni a költségvetésbe. Horváth Attila kifogásolja, hogy kevesebb támogatást kap a sport és a kulturális ágazat. Szerinte ezek az intézmények nem fogják tudni ellátni a feladataikat. Takátsné Tenki Mária a jogi bizottság módosító javaslatait tolmácsolja: többen kapnak külön soron támogatást. Hangsúlyozza: a civil szervezetek támogatása országos szinten is kiemelkedő Szombathelyen. Az egészségügyi bizottság a költségvetést jónak tartja – mondja Kecskés László. Javasolja, hogy a jövőben több jusson drogprevencióra.

12:15 Több mint húszmilliárd forintból gazdálkodhat Szombathely

„Szigorú fegyelmet kíván a város idei költségvetése” – mondja Puskás Tivadar. A polgármester hozzáteszi: 2015 az építés éve lesz Szombathelyen. A vagyonértékesítésből és az iparűzésiadó-bevételből származó bevételeket fejlesztésekre fordítja majd a város. „Ez a költségvetés a tavalyi évhez hasonló színvonalon lehetővé teszi a város működtetését. Mindezt úgy, hogy sem új adónem bevezetésére, sem adóemelésre nem kerül sor. Szombathely anyagi biztonságban van” – fogalmazott. Puskás Tivadar arról beszél, hogy vannak helyek, ahol  átgondoltabban kell bánni a kiadásokkal. "A polgármesteri hivatal átszervezésével – 21 státusz megszüntetésével – példát mutat a városvezeté" - mondja. Szerinte Szombathely anyagi önállóssága nőtt, de ez nagyobb felelősséggel is jár. 2015-ben mintegy 20,5 milliárd forintból gazdálkodhat Szombathely. Ennek húsz százaléka állami támogatás, 57 százaléka adóbevétel, 23 százaléka egyéb bevétel - tájékoztat a polgármester.

12.00 Módosítják a településfejlesztésről szóló rendeletet


A Haladás Sportkomplexum építése miatt szükségessé vált a településfejlesztésről szóló rendelet módosítása. A jelenleg kidolgozott tervek engedélyezhetőségéhez az adott építési övezet bizonyos beépítési paraméterének módosítása szükséges, ez pedig az érintett terület szabályozásának felülvizsgálatát teszi szükségessé.

„A helyi védelem alatt álló építményt, építményrészt csak a helyi védelem megszüntetését követően lehet lebontani” – emeli ki az előterjesztés. Ezzel kapcsolatban Takátsné Tenki Mária felveti: számos műemlék jellegű épület áll a belvárosban. Szerinte foglalkozni kellene azzal, hogy mit jelent városképileg egy műanyag ablak, antenna, szigetelt fal, vagy speciális kémény.

11:45 Hetven éve voltak a bombázások

Az 1945. március 4-i bombázásban elhunytak méltó megemlékezésére a Jáki úti központi temetőben nincs kegyeleti hely kialakítva. Annak érdekében, hogy az áldozatok hozzátartozói és a megemlékezni szándékozók méltó módon és környezetben róhassák le kegyeletüket, kegyeleti helyet alakítanának ki. Ez hatszázezer forintba kerül, amelyből  250.000 forintot a Vas Megyei Temetkezési Kft. vállal. A fennmaradó 350.000 forintot az idei költségvetési rendelet kommunális kiadások terhére biztosítanák.

Balassa Péter szerint ezzel előbb kellett volna foglalkozni. Lendvai Ferenc emlékeztet, 303 szombathelyi halt meg a bombázások következtében, köztük két pap is. A tanácsnok azt kéri, aki teheti, vegyen részt a városi megemlékezésen. Végül elfogadják a napirendi pontot.

febkgy4
Huszonhat napirendi pont vár megtárgyalásra


11:30 Elfogadják az idei Cselekvési Tervet

Hosszú vita után egyhangúlag fogadják el a Szent Márton Köpenye programról szóló előterjesztést. Rábólintanak a második napirendi pontra is. Ez a tavalyi Cselekvési Terv tavalyi munkájának összefoglalásáról és az idei eladatok elfogadásáról szól. Az előterjesztésből kiderül, a bizottsági jelleggel működő Civil Fórum, amelyben 13 civil szervezet képviselteti magát, tavaly öt alkalommal ülésezett. Az idei feladataik között szerepel többek között az Aktív Időskor Szombathelyen elnevezésű programsorozat és az önkéntesség népszerűsítése; a civil szervezetekkel való kapcsolattartás és a Szombathelyi Települési Értéktár Bizottság munkájának segítése.

9:50 Egymilliárd forint szociális ellátásra

Előre veszik a 21-es napirendi pontot. Hozzászólás nélkül, egyhangúan fogadja el a testület a szombathelyi tankerület iskolakörzeti valamint a pedagógiai szakszolgálati feladatot ellátó működési körzetének véleményezéséről szóló előterjesztést.

Rettegi Attila a szociális bizottság nevében üdvözli a Szent Márton Köpenye elnevezésű szociális programot. Kiemeli, hogy a tavalyihoz hasonló összeg, egymilliárd forint jut 2015-ben is szociális ellátásra Szombathelyen. Szól arról is, hogy új ellátási formákkal bővül a rendszer. E szerint az előre nem látható krízis miatt nehéz helyzetbe kerülő családok rendkívüli  támogatást kaphatnak, illetve az eddigi lakásfenntartási támogatás helyett legalább havi háromezer forint fűtési támogatáshoz juthatnak a jogosultak. A bizottsági ülésen arról határoztak, hogy komplex segélyezés ne csak a hátrányos helyzetű, hanem a sajátos nevelési igényű gyerekekre is vonatkozzon. Ezt a közgyűlésnek elfogadásra ajánlja.

Nemény András arról beszél, hogy 231 millióval kevesebb állami támogatást kap a szociális szektor, ezért az önkormányzat saját forrásból pótolja az összeget. Szerinte ezért az önkormányzati intézmények lettek a program vesztesei, mert az idén kisebb költségvetésből kell gazdálkodniuk. Puskás Tivadar válaszol: Szombathely gondoskodó város. Bár a forrás szerkezete változott, a szociális ellátásra jutó összeg ugyanaz maradt.

febkgy3
Átláthatóbb és hatékonyabb lett a város szociális rendszere - mondja Koczka Tibor

Koczka Tibor alpolgármester nem érti, hogy miért akarja a baloldali frakció ezt a szakmai anyagot a költségvetés részeként tárgyalni. Kiemeli: a törvényi változások miatt volt szükség a program összeállítására. Szerinte így sokkal átláthatóbb és hatékonyabb lett a rendszer. Az alpolgármester az érintett intézmények vezetőivel személyesen egyeztetett a költségvetési változásokról, mindannyian azt mondták, hogy így is megoldott a működésük. Hozzáteszi: szerdán bejelentették azt a 75 millió forintos programot, amelynek keretében hajléktalan álláskeresők közfoglalkoztatására nyílhat lehetőség márciustól Szombathelyen. A most elnyerhető összeggel együtt mintegy négyszázmillió forint jut szociális támogatásra, segélyezésre. A program keretében szociális mosoda is létesülhet, itt a szociális intézményekben használt munkaruhák, törülközők, ágyneműk, plédek mosásával foglalkoznak majd. Ehhez, illetve a parkgondozáshoz szükséges eszközökre is biztosít forrást a mintaprogram. - Ezekkel a fejlesztésekkel pénzt spórolhatnak az intézmények – fűzi hozzá Koczka Tibor.

Az alpolármester nem érti azt sem, hogy miért van most ennyi kifogása az ellenzéknek, mikor a bizottsági ülésen már elfogadták a napirendi javaslatot, a módosításokkal együtt. "Attól, hogy most közönségük van, nem kellene produkálniuk magukat" - mondja.

Sátory Károly arról beszél, hogy a bizottsági üléseken mindenki üdvözölte a programot. Úgy látja, mindenki érzi, mennyi munka van e mögött. „Csak akkor nem voltak ott a kamerák” – mondja. Szerinte ennél találóbb elnevezést nem lehetne találni a programnak: méltó Szent Márton és a város nevéhez is „ A bizottsági ülésen fél óra alatt több szakmai javaslat született, mint itt három óra alatt” – teszi hozzá.

Rettegi Attila sem érti, hogy mi történt tegnap óta. Azt mondja, a bizottsági üléseken a szocialisták javaslatai is beépültek a programba, ezért reméli, hogy egyhangúan fogadja majd el a testület az előterjesztést. Reméli, hogy együttmunkálkodás lesz a jövőben is. Ezzel Horváth Attila is egyetért. Takátsné Tenki Mária üdvözli, hogy megalkotják az időseknek szóló koncepciót is. Mint mondja,  megnézte Győr városának a programját is, aminél a szombathelyi - annak ellenére, hogy az nagyobb város - sokkal színesebb.

Puskás Tivadar szerint Szombathely szociális ellátórendszerére büszkék lehetünk, amit - a politikai hovatartozástól függetlenül - senki nem akart elrontani. A program a rászorulókon akar segíteni, és ez a fontos, nem az, hogy honnan finanszíozzák.

9:35 Napirend előtti javaslatok

Nemény András, a baloldali frakció képviselője azt javasolja, hogy külön napirendi pontban tárgyaljanak az IVS3 projektről, mert egy összeállítás szerint nem tartható a munkálatok határideje, ezért a város rosszul járhat az európai uniós források lehívásakor. Horváth Attila arról beszél, hogy a kulturális bizottság egyik tagja mindössze fél órát tölt az üléseken. Szerinte erről beszélnie kell a közgyűlésnek. Kelemen Krisztián szerint külön napirendi pontban tárgyaljanak a Falco gyár környezetszennyezésének megoldására készülő akciótervről. Horváth Soma azt javasolja, hogy a két közgyűlés közti beszámoló ne az ülés végén, hanem az elején kerüljön terítékre. Azt is kéri, hogy ismét legyen élőképes közvetítés a közgyűlésről. Tóth Kálmán gratulál a Szombathelyi Televízió 25. születésnapjához. Javasolja, hogy módosítsák a Szombathelyi Médiaközpont szervezeti és működési szabályzatát, és kerüljön bele az élőképes közvetítés. Czeglédy Csaba szerint aggályos, hogy később derült ki a Savaria Történelmi Karnevál időpontja. Nem tartja jó ötletnek, hogy egy hosszúhétvége után, az iskolakezdés előtt tartják a historikus fesztivált. Javasolja, hogy tűzzék napirendre a témát.

Nincsenek veszélyben az európai uniós források

Illés Károly alpolgármester kiemeli: nincsenek nagy problémák az Új városliget építése elnevezésű programmal. A források lehívásában vannak kisebb csúszások, de az európai uniós ciklus lezárásának végére mindennel elkészülnek. Kitér arra is, hogy felgyorsult a dozmati víztározó építésének ügye. Mint ismertes, ez az Illés Akadémia fejlesztése miatt is fontos.

Molnár Miklós válaszol a Falcoval kapcsolatos kérdésekre: „ sokat haladtunk az ügyben, a környzetevédelmi hatósággal is felvettük a kapcsolatot. Az elmúlt időszakban tisztáztuk a legfontosabb kérdéseket. Nagy előrelépés, hogy a cégnek hat hónapon belül automata mérőeszközt kell elhelyeznie. Ez automatikusan a Környezetvédelmi Hatóságnak továbbítja majd a mért adatokat. Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy minél előbb megoldódjon az ügy, és a környéken élők nyugalomban élhessenek” – fogalmazott. Március 27-én lakossági fórumon számolnak be a részletekről.

Koczka Tibor azt hangsúlyozza, hogy szakmai döntés volt a karneváli időpont kiválasztása. A Savaria Turizmus Kft. és a Karneváli Közalapítvány közösen döntött a dátumról. A ma kezdődő Utazás Kiállításon már ezzel a dátummal jelentek meg a prospektusok, a fesztivál előkészületei gőzerővel zajlanak

9.10 Új testvérváros

Egy perces néma felállással emlékeznek a képviselők arra, hogy tegnap volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Puskás Tivadar polgármester üdvözli a testület tagjait, majd arról számol be, hogy új testvérvárosa van Szombathelynek. Szerinte ez a turisztika szempontjából is előnyös, de az oktatás és a gazdaság területén is együtt dolgoznak majd a mindössze háromórás repülőúttal elérhető Kutaisi városával. A georgiai városból egyébként a Savaria Történelmi Karneválra érkeznek majd vendégek. 

febkgy2
Puskás Tivadar polgármester megnyitotta a februári közgyűlést

9.00 Jó reggelt, Szombathely!


A képviselők már gyülekeznek a teremben, várhatóan hossszú napnak nézünk elébe. Többek között Szombathely ez évi költségvetése, a Szent Márton Köpenye elnevezésű szociális program, a Civil Cselekvési Terv és a zanati kerékpárút ügye is terítékre kerül. Továbbá vezetői posztokra vonatkozó pályázati kiírásokról és új autóbusz-menetrendről is tárgyal majd a testület.

.


Galéria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157648715002114/{/gallery}

1 hozzászólás

 • Írta: Bálint Mátyás 2015. február 26., csütörtök Hozzászólás hivatkozás
  Bálint Mátyás

  Kedves Szombathelyi7!

  A 8H járat a JOSKAR-OLA lakótelepen át közlekedik, nem az Oladin!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb