Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Adakoztak a rászoruló gyerekeknek

Másfél tonna tartós élelmiszert juttatott vasi gyermekvédelmi intézményeknek a Coop Segély Alapítvány. A szervezet 2010 óta támogat rászorulókat, főként különleges ellátást igénylő, állami gondoskodásban élő gyerekeket. Idén húszmillió forint értékű adományt osztanak szét országosan, Vas megyébe harmadik alkalommal hoztak csomagot.
Alighogy lekerültek a raklapok a kamionról, a gyerekek máris körülvették a dobozokat. Több hónapra elegendő tartós élelmiszer, olaj, liszt, rizs, száraztészta, valamint friss gyümölcs került a csomagokba. Az adományból a vasi gyermekvédelmi intézmények 173 lakója, köztük a gencsapátiban nevelkedő 78 gyerek részesül. "Nálunk a szakellátásban lévő gyerekeknél is egy ilyen adomány hozzájárul, hogy még minőségibb, szélesebb palettáról tudjuk őket étkeztetni, ez nagyon nagy segítség" - tájékoztatott Pados Zsolt, a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója.

A hazai üzletlánc társadalmi szerepvállalásának egyik alappillére a minőségi magyar termékek és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a rászorulók segítése. A Coop Segély Alapítványt 2010-ben hozták létre a tiszai árvíz károsultjainak megsegítésére. "Úgy gondoltuk, nem kellene megszüntetni a segélyprogramokat, még ha nincs is természeti katasztrófa, kiválasztottunk egy csoportot, ahol minden támogatás jól jön, ez a hátrányos helyzetű gyerekek. Három éve juttatjuk el ide adományainkat, eddig több mint 50 millió forint értékben" - mondta Horváth Zsolt, a COOP Segély Alapítvány Felügyelő Bizottságának tagja.

Idén húszmillió forint értékű élelmiszerrel segítenek országszerte több mint hétezer hátrányos helyzetű, állami gondoskodásban élő, fogyatékos és tartósan beteg gyereket. Gencsapáti volt az adományozó körút hetedik állomása. "Ez az adományozás nem kapcsolódik ünnepekhez, sem szokásos adományozási időpontokhoz, mi a mindennapokban gondulunk ezekre a gyerekekre, és a mindennapjaikban szeretnénk segíteni a következő években is az ő életüket" - nyilatkozta Sipos-Tompa János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja.

A gencsapáti otthon kis lakói műsorral köszönték meg az adományt.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb