Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rendkívüli közgyűlés

Két napirendi pontban tartanak rendkívüli közgyűlést. Szó lesz a Szombathelyi Haladás Kft. törzstőke emeléséről,  valamint a Söpte önkormányzatával kötendő megállapodásról. Tartsanak velünk!
17:40 Eddig tartott a rendkívüli közgyűlés

Eddig tartott a név szerinti szavazás. Kisebb módosítókkal megszavazzák a napirendi pontot.

17:15 Név szerinti szavazás lesz

Nyolc módosító javaslatról szavaznak, név szerint. A végén összesítenek majd. Horváth Attila és Czeglédy Csaba azt kérdezi, hogy mi indokolja a tőkeemelést, illetve, hogy érkezett-e írásban megkeresés üzletrész megvásárlásra. Puskás Tivadar polgármester azt mondja, hogy mindannyiuknak a Haladás támogatása a céljuk és a szerkezet megváltoztatásában látnak erre biztosítékot. Koczka Tibor alpolgármester hozzáteszi: most jelentkezett  olyan befektető, amelyik sokat  tehet a szombathelyi labdarúgás fejlődéséért.

17:10 Nem lesz vagyonvesztés

Illés Károly alpolgármester szerint is jó, a Haladás érdekeit támogató döntés születhet. Hangsúlyozza: nem felsőbb utasításra hoztak döntést, és egy szakmai vélemény szerint vagyonvesztés sem lesz.

16:25 Napirenden a Haladás

Az önkormányzat, mint a Haladás főtulajdonosa nem kíván részt venni a tőkeemelésben, ezért a részesedése a jelenlegi 51 százalékról 16 százalékra csökken. Czeglédy Csaba ezzel nem ért egyet, szerinte a közgyűlésnek lenne pénze erre. Balassa Péter szerint a döntéssel meg kellene várni a jövő heti taggyűlést.
 
Kocza Tibor alpolgármester azt mondja, hogy a cél az, hogy hosszú távon jó megoldást találjanak a Haladás számára. Hozzáteszi: a többi csapatot működtető cégekben az önkormányzatok nem többségi tulajdonosok. - Az önkormányzat közpénzből nem tud az előző évihez hasonló szinten futballt támogatni - fogalmaz. Szerinte Czeglédy Csabának nem kellene hozzászólnia a témához, mert képviselőként játékosügynökségi tevékenységet folytat, és ez összeférhetetlen.

16:20 Napirendi pontokról szavaznak

A négyes napirendi pontot - a Gencsapátival és Söptével közös ipari park területre irányuló autógyár építési és fejlesztési pályázatáról szóló tájékoztató - leveszik a napirendről. Szintén leveszik az egyes napirendi pontot.

16.00 Megvan a határozatképesség

Kezdődik a rendkívüli közgyűlés. Mint arról már a bizottsági ülésekről készült összefoglalónkban beszámoltunk, a Szombathelyi Haladás Kft. törzstőke emelése, valamint a Söpte önkormányzatával kötendő megállapodásról lesz szó.

Puskás Tivadar polgármester leszögezi: Szombathely célja a gazdaságfejlesztés. Tavaly ezért tárgyalások kezdődtek a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetőjével a város Északi Ipari Parkjának hasznosításáról. A polgármester hangsúlyozza: a tárgyalások jelen fázisában a találgatások csak ártanak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb