Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sportházból közösségi tér

Az elmúlt ötven évben számos nagyrendezvénynek, koncertnek, kulturális- és sportprogramnak adott otthont az AGORA – Művelődési és Sportház. Időközben az épület műszaki állapota megromlott, mára halaszthatatlanná vált egy átfogó felújítás.
Az önkormányzat két évvel ezelőtt 685 millió forint uniós pályázati támogatást nyert a létesítmény multifunkcionális közösségi térré alakítására, amihez több mint 330 millió forint saját forrást adott. „A mai modern városok fejlesztésében nagy szerepe van a kultúrának. A beruházásnak köszönhetően olyan közösségi centrum jön létre a városközpontban, amely – ahogy a múltban, úgy a jövőben is – meghatározza majd a város szociokulturális életét”– fogalmazott Illés Károly alpolgármester a Szombathelyi Televízió közéleti műsorában. Hozzátette: a központ az egész életen át tartó tanulás informális, felnőttképzési formáinak helyszíne is lesz. Továbbá kreatív mobilterem, nyelvi labor és alkotóműhely is helyet kap az épületben. A jövőben itt működik majd az AGORA – Gyermekek Háza is. Ennek köszönhetően a közművelődési funkciók egy térben és egyazon időben működhetnek egymás mellett.

Az előteret is teljesen átépítik: a földszinten fogadóhelyiséget, irodákat, információs pontokat alakítanak ki. A színházterem szintén átalakításra kerül, a vizuális és akusztikai felújítás érdekében készül az új álmennyezet és oldalfalpalást. A külső felújítás után az épület eredeti formája megmarad, de az üzemeltetése sokkal gazdaságosabbá válik: az ingatlan teljes korszerűsítése, energiahatékonyságot növelő felújítása, valamint nyílászárócseréje és gépészeti felújítása is megtörténik.

A sok funkciós, modern közösségi központ Szombathelyen kívül 38 környékbeli települést is kiszolgál majd. A ház átépítése várhatóan július végéig befejeződik.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb