Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Díszpolgári címet kapott Áder János

A környezetvédelem érdekében kifejtett tevékenysége elismeréséül díszpolgári címet adományoztak Szentgotthárdon Áder Jánosnak. A köztársasági elnök egy ünnepélyes könyvbemutató keretében vette át az elsimerést.
“Minta mások számára, minta más magyar településekre számára arra, hogy van értelme a civil összefogásnak. Van értelme az összekapaszkodásnak, van értelme a kitartó munkának. És meg lehet akadályozni egy olyan dolgot, ami mindenkit bosszant, mindenki érdekét sérti, leszámítva egy szűk üzleti kört” - ezekkel a szavakkal foglalta össze annak a közel hét éven át tartó harcnak a tanulságait  Áder  János köztársasági elnök, melyet a szentgotthárdiak vívtak az ausztria  Heiligenkreuzba tervezett gigantikus méretű hulladékégető megépítése ellen. A jelenlegi  államfő akkor még az Országgyűlés alelnökeként, majd pedig  Európa Parlamenti képviselőként  jelentős mértékben segítette a gotthárdiak törekvéséit. Ezen munkája elismeréséül Szentgotthárd  Díszpolgária címet adományoztak neki. “Áder János tett jónéhány dolgot és ezért úgy gondoljuk, hogy jogos ez a díszpolgári cím. De ebben nem én vagyok teljesen illetékes, hiszen ezt a képviselőtestület határozta el” - mondta Woki Zoltán alapító elnök, a PRONAS alapító elnöke.

A több mint hat éven át tartó tiltakozási akcióról “Szentgotthárdi csata a hulladékégető ellen” címmel könyvet adtak ki, melynek szerzője Woki Zoltán. A mű a Szülőföld Kiadó gondozásában jelent meg. “Az üzenete a könyvnek a következő: egy civil összefogás, ha akaratát kitartó és fáradságos munkával végigviszi, akkor van eredménye. Szeretném, ha ez a könyv minél több ember kezébe eljutna és okulás lenne a felnövekvő generáció számára mindez” - fogalmazott Farkas Csaba, a Szülőföld Kiadó ügyvezetője.

Az ünnepélyes könyvbemutatón megjelent Harangozó Bertalan kormánymegbízott és V. Németh Zsolt államtitkár is, aki a vendégek szíves figyelmébe ajánlotta a szengotthárdiak harcáról íródott művet.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb