Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tombol a kánikula

A nagy melegben aki csak teheti víz mellé, vagy légkondícionált helyiségbe menekül. A kereskedésekben a klímaberendezések mellett a ventillátorokból is sok fogy.
Kép: mno.hu
Kép: mno.hu
Országosan nagy a hőség, a napi középhőmérséklet Vas megyében is meghaladja a +20 Celsius fokot. Ventillátorral, klímaberendezéssel, vagy legegyszerűbben lehúzott redőnnyel lehet csökkenteni a hőséget. A munkavégzés szempontjából is kiemelten fontos, hogy egy irodai környezetben is megoldott legyen a meleg elleni védekezés. "A kollegák olyan környezetben tudnak dolgozni a polgármesteri hivatalban, ami a jogszabályi követelményeknek megfelel. A jogszabály előírja nem csak a klímatizált berendezések biztosítását, hanem akár a bútorzat, akár a számítógépes környezetnek a kialakítását is" - fogalmazott Keringer Zsolt, az Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet osztályvezetője.

Nem csak az embereket kell óvni a hőségtől, de az informatikai berendezések túlmelegedés elleni védelméről is érdemes gondoskodni. Egy szerverszobában csak a klímaberendezés nyújt kellő védelmet a meleg ellen, otthoni felhasználásra akár egy ventillátor is segítséget jelenthet  kánikulában. "A nagy melegre való tekintettel nagyon megnőtt boltunkban a ventillátorok iránti kereslet. Az irodákban elsősorban álló és asztali ventillátorokat keresnek, amelyeknek azért nem olyan nagy a hatásfoka, mint hogyha légkondicionálót haználnának. De a levegő mozgatására, és ezáltal egy kicsit hűsebb érzetet tudnak kelteni ezek a ventillátorok" - tájékoztatott Sebestyén Tibor, a SEBO Műszaki Szaküzlet tulajdonosa.

Aki mégis a klímaberendezést választaná, érdemes odafigyelnie rá, hogy a készülék által termelt hőt valahogy kivezesse a lakásból. A szakemberek azokat a légkondicionálókat javasolják megvételre, amelyek inverteresek, mert ezekkel a hideg beköszöntével akár fűteni is lehet, valamint ezeknek a termékeknek az energiafogyasztása is nagyon kedvező.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb