Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Biztosítsuk be magunkat nyaralás előtt is

A nyaralás alkalmával nem érdemes a biztosításon spórolni, hiszen egy kéztörés ellátása is több százezer forintba kerülhet.  A szakemberek arra figyelmeztetnek, az Európai Egészségbiztosítási Kártya sem fedez minden egészségügyi ellátást.
A nyári utazás szervezésénél egyúttal érdemes a biztonságra is gondolni. Azok, akik jogosultak a magyar egészségügyi szolgáltatásokra, az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kérhetik ellátásukat Európa más országaiban is. A dokumentum fényképes igazolvány és TAJ-kártya ellenében díjmentesen kiváltható a kormányablakokban és a kormányhivatal egészségügyi osztályának ügyfélszolgálatán. Utazás előtt célszerű tájékozódni az adott ország egyedi egészségbiztosítási szabályairól is - mondja a szakember. „Fontos kiemelni, hogy csak az adott tagállam egészségbiztosítási szervével szerződéses kapcsolatban álló egészségügyi szolgáltatóknál lehet igénybe venni. Azt is fontos hangsúlyozni, hogy az adott tagállamoknál előfordulhat, hogy önrészt, kötelező hozzájárulást kell téríteni. Erre természetesen az EU-kártya nem ad fedezetet” - tájékoztatott Pék Ildikó, a Vas Megyei Kormányhivatal Egészségügyi Osztályának vezetője.

Ezért érdemes az eu-kártya mellé utasbiztosítást is kötni. Ma már többféle ajánlat közül választhatnak az ügyfelek: vannak olyanok, amelyek poggyászra és gépkocsira is köthetők és külön ajánlatok közül választhatnak a búvárkodás és a téli sport szerelmesei is. „Egy napra is köthetünk biztosítást. Tehát ha az ember elmegy egy napra kirándulni mondjuk Ausztriába, ott is érheti bármilyen baj s erre is tud biztosítást kötni, sőt van lakásbiztostásunk is, amibe tud utasbiztosítást kötni az ügyfél és akkor nem kell mindig ezekre az egynapokra bejönni hozzánk az irodába” - hangsúlyozta Vargyasné A. Krisztina, a Gerencsér és Társa Kft. ügyfélszolgálati munkatársa.

A tapasztalatok szerint egyre több a felelős utazó, kiránduló. Tavaly 15 ezren igényeltek Európai Egészségbiztosítási Kártyát Vas megyében. Az idei első félévben hétezren váltották ki, de a legtöbb igénylő júliusban és augusztusban jelentkezik a három évig érvényes kártyáért.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb