Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kilenc évtized

A Szent Erzsébet Ferences plébánián köszöntötte Puskás Tivadar polgármester Sill Aba Ferenc atyát 90. születésnapja alkalmából. A ferences lelkipásztor nemrég ünnepelte 65 évvel ezelőtt induló papi pályafutásának évfordulóját vasmiséje keretében.
Oklevéllel a kezében érkezett Puskás Tivadar a ferences plébániára. A polgármester rendszeresen felkeresi és felköszönti a szombathelyi szépkorúakat, köztük azokat is, akik tekintélyes életpályát tudnak már maguk mögött. Szerdán a vasi megyeszékhely vallási életének kiemelkedő alakját, Sill atyát köszöntötte 90. születésnapján. „Sill atya Szombathelynek egy olyan szellemi vezetője, akiben rengeteg emberi érték, rengeteg tudásbeli érték volt, van és reméljük nagyon sokáig lesz” - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

Sill Aba Ferenc Csallóközcsütörtökön született, 1941-ben lépett be a ferencesek Szűz Máriáról nevezett rendtartományába. Búcsúszentlászlón volt novícius, majd Szombathelyen, a rend főiskoláján és a Hittudományi Akadémián végezte a teológiát. Szentelése után a Szombathelyi Egyházmegyében szolgált lelkipásztorként, mert ferencesként nem tevékenykedhetett. 1986-tól a székesegyház plébánosa volt. „A Püspöki Palotából jöttem ide, a Ferences rendházba és itt a plebánosi teendőket végeztem. Azóta is - most már nyugdíjasként - amit szükséges, a tőlem telhetőt örömmel és szívesen végzem” - fogalmazott Sill atya.

Az eddigiektől eltérően az ünnepelt is megajándékozta a felköszöntésére érkezett polgármestert. A 2010-es esztendő vasi emberének megválasztott Sill atya a 200 éves Szombathelyi Egyházmegye emlékkönyvével lepte meg Puskás Tivadart.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb