Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Milliárdok a térségnek

Már ősszel megjelenhetnek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrására kiírt első pályázatok, miután a kormány hivatalosan is elfogadta a megyék és a megyei jogú városok által készített programokat.
- Az elsődleges cél a közvetlen gazdaságfejlesztés az egyes települések fejlesztési terveinek figyelembevételével - mindezt Ágh Péter, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszeri biztosa jelentette be. A Vas megyei keret 21,1 milliárd, a szombathelyi 14,5 milliárd forint, az igényeket már előzetesen felmérték.

Felgyorsuló fejlesztések

Jól állnak az uniós kifizetések – többek között erről is beszélt Ágh Péter a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa, hozzátéve, hogy már most 96 százalékát sikerült teljesíteni az augusztusi kifizetési terveknek. Ágh Péter bejelentette, a Kormány arról is határozott, hogy a korábbi gyakorlattal szemben 2017. június 30-ig meghirdeti pályázatok formájában a következő hat éves uniós ciklus teljes támogatási keretösszegét.

-A felgyorsított pályázati kiírás azt célozza, hogy elkerüljük a közelmúltbeli tapasztalatokat, amikor a 2007-2013-as ciklus terhére még idén is pályázatokat kellett meghirdetni – mondta el a képviselő, hozzátéve, hogy ezen intézkedés komoly versenyelőnyt nyújt a hazai szereplőknek, amelyre nem csak hazánkban, de az EU más tagállamaiban sem volt még példa. Ágh Péter szólt arról is, hogy az Európai Bizottság az elmúlt hetekben elfogadta Magyarország 2014-2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Programját.

- A program középpontjában a jelentős foglalkoztatási potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, családi gazdaságok fejlesztése áll – húzta alá a képviselő, hozzátéve, hogy a program elfogadásával párhuzamosan a Miniszterelnökség megkezdte a pályázati felhívások előkészítését, az első pályázatok szeptembertől folyamatosan fognak megjelenni. A miniszteri biztos bejelentette, elfogadta a kormány a megyék és a megyei jogú városok által készített integrált területi programokat. Vas megyében 21,1 milliárd forint, Szombathelyen további 14,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

- Már ebben az évben jelennek meg pályázatok – mondta a döntés kapcsán Illés Károly, Szombathely fejlesztésekért felelős alpolgármestere, kiemelve, hogy a koncepció elkészültét komoly egyeztetések előzték meg. A városvezető szólt arról is, hogy a szerződés értelmében évente van lehetőség a program felülvizsgálatára, módosítására. - Komoly mértékű fejlődés várható Vas megyében – így reagált Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki kiemelte, a pályázatok nyolcvan százaléka már idén meg fog jelenni. - Ezek a források a helyi igények alapján használhatók majd fel, fontosnak tartottuk az igényfelmérést – húzta alá az elnök.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb