Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Forgalomirányítás tanévkezdéskor

A Szombathelyi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya, a Polgárőrség, valamint a Közterület-felügyelet tanévkezdési kampányba kezdett. Ennek keretében hétfőtől péntekig, a reggeli órákban, illetve a napi oktatás befejezését követő időszakban felügyelik a gyalogos átkelőhelyen a forgalom zavartalan áthaladását azoknál az oktatási intézményeknél, ahol ez indokolt.
Ilyen például a Paragvári és a Deák Ferenc utca kereszteződés, ahol kedden délelőtt bedugult a forgalom. Ehhez ismét hozzá kell szokniuk az autósoknak, bicikliseknek és a gyalogosan közlekedőknek is, hiszen véget ért a vakáció, és megnyitotta kapuját valamennyi iskola. A kellő körültekintés, biztonságra való törekvés és a türelem együttesen szükséges ahhoz, hogy a forgalomban résztvevők elkerüljék a baleseteket. „Programunk egyik célja, hogy a gépjármű vezetőknek felhívjuk a figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a gyalogátkelő helyeket” - hangsúlyozta Kovács József c. r. alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Nemcsak a testi épség hanem a vagyonbiztonság is fontos. Egy hátizsákon lévő értékekkel teli óvatlanul nyitva felejtett külső zsebbe könnyen belenyúlhat egy illetéktelen kéz. Ezért a lopások megelőzése érdekében feltétlen számítanak a biztonságot felügyelő szervek a szülők segítségére is.

Németh Andrea c. r. őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának főnyomozója azt javasolja: a szülő példamutatóan figyeljen a gyermekre, példamutatóan viselkedjen s tanítsa meg a neki azt, hogy ezeket az értékeket mindig a táska belső zsebébe kell elrakni. Ha nagyobb összeggel menne iskolába, mert menzafizetés, vagy esetleg sportegyesületi befizetés van, akkor ezeket az értékeket minél több kis fakkba rejtse el a táska belsejébe.

Fontos továbbá az is, hogy a gyermek pénzét ne az irataival együtt tartsa. Ebben is nagy felelőssége van a szülőknek hiszen ha helyes példával szolgálnak, jó eséllyel kiiktatható ez a veszélyforrás is.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb