Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Piaci mustra

Alma, szilva, szőlő, sütőtök, cékla - megjelentek az ősz slágerei a szombathelyi piacon. A háziasszonyok lekvárnakvalót keresnek, a kisgyermekesek a bébiétel alapanyagait szerzik itt be. A forgalom változó, de a kereskedők nem panaszkodnak.
Jól fogy a besztercei szilva, de már kapható a többi fajta is kilónként 150-200 forintos áron. Megjelent a kereskedőknél a hazai szőlő: szüretelik a saszlát és az otellót, de van még a kardinálból is 700-800 forintért. Almából szintén többféle kapható már, az áruk 300 forint körül van. “A gála jön legelőször. Most még a nyári almából van, amit leszedtek, azokat hozzák, illetve van olyan, aki szedi a téli almát is, ami egy kicsit savanykásabb” - mondta Horváth Emil kereskedő.

A termelők elkezdték kiszedni a földből a burgonyát, a répát és a céklát. Utóbbi 400 forintért kapható, és főként a kisgyermekes anyukák veszik bébiétel készítéséhez. Akárcsak az ősz slágerét, a sütőtököt, amelynek szintén 400 forint a kilónkénti ára. Néhány standon a többi tökfajtából is van még.

Kelendő még az őszibarack 350 forintért, idén ebből jó volt a termés a kereskedők szerint, és sokan vesznek paradicsomot, paprikát is. A forgalom most ingadozó a piacon, de az árusok nem panaszkodnak. A szombathelyi vevők mellett időnként a szomszédos Ausztriából is érkeznek buszos csoportok vásárolni.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb