Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Migránsok Vas megyében

Pénteken hajnalban megérkeztek az első migráns csoportok Körmendre. Információk szerint két szegedi busszal közel százan gördültek be a vasi kisvárosba.
Érkezésüket követően a bevándorlók szinte azonnal az osztrák határ felé vették az irányt. Mindössze csak pár percet töltöttek a számukra kialakított 780 férőhelyes ideiglenes regisztrációs ponton, amelyet a Rendészeti Szakközépiskola területén hoztak létre. A péntek délelőtti sajtótájékoztatón Bebes István, Körmend polgármestere hangsúlyozta: a város garanciát kapott a rendvédelmi és rendfenntartó szervektől, hogy a lakosság biztonsága ezután sem kerül veszélybe. Hozzátette: nincs szükség felesleges feszültségkeltésre, hiszen azzal a problémát aligha lehet megoldani. Tiborcz János, Vas megyei rendőrfőkapitány a tábort érintő feladatokról tájékoztatta a sajtó munkatársait. „Leosztott feladatok vannak. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság feladata az volt, hogy hozza létre a sátortábort, amely gyakorlatilag a meghatározott időre elkészült. A tábor működtetése, illetve az ideiglenes regisztrációs pont működtetése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal feladata, a szakképzési iskola ellátási feladatokat lát el, nekünk pedig, a VMRFK-nak az a feladata, hogy biztosítsuk a megszokott közrendet, közbiztonságot” – fogalmazott a főkapitány.

Értesüléseink szerint péntek éjjel újabb bevándorlók érkeztek Körmendre, akik szintén gyalog vonultak az osztrák határ felé. Időközben Szentgotthárd és Rábafüzes között, a határtól mintegy 300 méterre épül a második vasi, migránsokat befogadó állomás. A körülbelül 500-600 fő befogadására képes tábort lakott területen kívül állítják fel. 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb