Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathely visszavár!

Még szeptemberben jelentkezhetnek a Szombathely visszavár ösztöndíjra azok, akik hiányszakmát tanulnak. Az ökormányzat havi ötvenezer forinttal támogatja a hallgatókat, akiknek cserébe helyben kell munkát vállalniuk.
Jelenleg több mint 2800-an dolgoznak a LuK Savaria Kft-nél. A kuplunggyártó cég folyamatosan bővít, ehhez pedig szükség van új munkatársak felvételére is. A város gazdaságfejlesztési programjának részeként indult el a Szombathely visszavár! program. Célja, hogy a más városok egyetemein, hiányszakmákban tanuló diákok a tanulmányi idejük lejárta után Szombathelyen vállaljanak munkát. A támogatásra a most felvételt nyert hallgatók és a már felsőoktatási intézményben tanulók is jelentkezhetnek. A hiányszakmák köre folyamatosan bővül és igazodik az adott igényekhez - mondta az oktatási bizottság elnöke Szombathely Ma közéleti műsorunkban. „Gépészmérnök, a villamosmérnök, óvodapedagógus, gyógypedagógus, logopédus, diplomás ápoló. Például az egészségügyi szakmáknak, végzettségűeknek a támogatásáról idén határoztunk. Ezt is egy fontos területnek gondoljuk” - fogalmazott Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Az ösztöndíj havonta 50 ezer forint és egy évben tíz hónapban jár. A pályázatot szeptember 30-ig személyesen vagy meghatalmazott útján lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Irodáján. A rendelet, a részletes pályázati felhívás, illetve a pályázat benyújtására szolgáló adatlap letölthető a www.szombathely.hu oldalról, vagy beszerezhető a hivatal ügyfélszolgálatán.A pályázatokat október végéig bírálják el.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb