Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Közfoglalkoztatottak szépítik a várost

A Barátság Óvoda kerítése és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola falai újultak meg legutóbb a SAVARIA REHAB-TEAM Nonprofit Kft. negyven főnek munkát adó országos hajléktalan közfoglalkoztatási mintaprogramjában. Ennek keretében szépülnek a város parkjai, virágágyásai is. 
A SAVARIA REHAB-TEAM évek óta bonyolít sikeres közfoglalkoztatási programokat halmozottan hátrányos helyzetű emberek bevonásával. Idén március 16-án indították mintaprogramjukat, amelyben negyven hajléktalannal zöldterület gondozást végeznek és szociális mosodát működtetnek. A kezdeményezés kettős előnnyel jár: a program résztvevői újta hasznosnak, tevékenynek érezhetik magukat, valamint szemmel láthatóan megszépülnek a város zöldfelületei.

Az elmúlt hónapokban számtalanszor kaptak dicséretet munkájukért, és egyre több önkormányzati tulajdonú, illetve a város területén működő intézmény keresi meg a SAVARIA REHAB-TEAM vezetőit együttműködés igényével. Legutóbb a Barátság Óvoda kerítését festették át, amely 1978-ban kapott színt utoljára. Az óvoda a fenntartótól megkapta az átfestéshez szükséges anyagokat, de humán-erőforrást nem tudott biztosítani. A közfoglalkoztatottak elvégezték a rozsamentesítést, az alapozást, és zománcfestékkel újramázolták a kerítést, amely így méltóvá vált az óvoda felújított épületéhez.

Felkérés érkezett a Reményik Sándor Általános Iskolától is. A munkások itt az elkoszolódott falak festésén kívül az asztalosipari segédmunkákban is részt vettek, felújították az elhúzható beltéri térelválasztót, valamint a külső sportpályák megtisztításában, salakkal való feltöltésében segédkeztek.

„A hajléktalanok ezekben a napokban a Pázmány Péter utcai tömbházak körül gyomlálnak, tisztítják a homokozókat, vendégjárdákat, valamint szemetet szednek az északi ipartelep utcáiban, a Stromfeld- és a Joskar Ola lakótelepen. Bekapcsolódnak a parlagfű-mentesítési munkákba is. A parkgondozási munkákat a Szombathelyi Parkfenntartó és Temetkezési Kft. szakmai irányítása mellett végzik. Hamarosan indul a virágosítás őszi időszaka: az egynyári virágok kikerülnek az ágyásokból, helyükre árvácskákat ültetnek” - mondta el Lakner Dóra projektvezető. Munkájuk elismeréseként egy kertészet névtelenséget kérő tulajdonosa kétszáz tuját adományozott a hajléktalanszálló környezetének szépítésére. A növényeket a programban részt vevők ültették el.

A fűtési szezonban a közfoglalkoztatottak segítenek a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központnak a tűzifaosztásban, összevágják és rászorulóknak szállítják ki a tüzelőt. A szociális mosodában még tart a tesztidőszak. A hajléktalanszálló és a hajléktalan idősek otthona részére mosnak. A közfoglalkoztatási program 2016 februárjában fejeződik be.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb