Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Átadták a felújított Kormányablakot

Hétfőtől fogadja az ügyfeleket az új Kormányablak Szombathelyen. A Bejczy utcai korábbi okmányirodát közel 50 millió forint hazai és uniós forrásból átalakították, és itt hozták létre a város harmadik ilyen intézményét.
A Bejczy utcai kormányablakban 23 munkaállomáson fogadják majd az ügyfeleket hétfőtől a  kormánytisztviselők. Az ide érkezők közel félezer különféle ügytípust intézhetnek el egy helyen, és minden egyes kormányablak nyitott nemcsak az adott településen élők, hanem bárki számára. “Az első háromnegyed évben a megyében 217 ezer ügyet intéztünk el, ebből Szombathelyen - részben az okmányirodában, részben a már működő két kormányablakban - több mint százezret.Tehát ez jelzi, hogy a megyeszékhely kiemelt fontosságú e tekintetben” - hangsúlyozta Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Az átadó ünnepségen Puskás Tivadar polgármester elmondta, hogy a városban mostantól három, korszerű informatikai eszközökkel felszerelt, ügyfélbarát kormányablak működik. Hende Csaba országgyűlési képviselő pedig arról is beszélt, hogy várhatóan januártól számos ügyet egyszerűbben intézhetnek az állampolgárok. Az erről szóló törvénymódosító javaslatcsomag már a Parlament előtt van. A területi közigazgatásért felelős államtitkár kiemelte: rövidül majd az ügyintézési határidő, a számítógépes háttér összehangolásának  köszönhetően több ügyet intézhetünk otthonról az ügyfélkapun keresztül, és számos eljárási díjat eltörölnek. "Készül egy csomag, részben a diákok számára, hogy ne kelljen a felvéteteli eljárásért vagy a diákigazolványért fizetni. Van egy vállalkozói kör: adóhatósági igazolás, telepengedélyezési eljárás, ebbe van egy agrárcsomagunk, hogy például a tűzgyújtásért nem kelljen illetéket fizetni, a népi iparművészeket is bevettük. És az okmánycsalád: ellopott személyi igazolvány, forgalmi engedély, ezekért se kelljen fizetni” - tájékoztatott Kovács Zoltán államtitkár.

Ugyancsak januártól vezetik be az e-kártyát, ami egyesíti a személyi igazolvány, a
lakcímkártya, a tajkártya és az adókártya adatait.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb