Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kevesebb bűncselekmény a kiskertekben

Utcamegbízotti hálózatot működtet a Parkerdei Kertbarát Egyesület. Rendszeresen járőröznek a Klapka György Lovas Polgárőr Egyesület tagjaival közösen a lopások, betörések megelőzése érdekében. Ennek is köszönhető, hogy tavaly negyedére csökkent a bűncselekmények száma a kiskertekben.
Hetente több alkalommal, a reggeli, kora esti és éjszakai órákban indulnak ellenőrző körútjukra az utcamegbízottak. Figyelik, hogy zárva vannak-e a kertkapuk, nincs-e illetéktelen személy a kiskertekben. "2013-ban állítottuk fel ezt az utcamegbízotti hálózatot. 34 fővel alakultunk meg, most 41-en vagyunk. Egy utcából ketten-hárman vannak ebben a szervezetben" - tájékoztatott Molnár Lajos, a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöke.

A járőrök megbízó levelet és névkártyát hordanak maguknál. Ha tetten érik az elkövetőt, a rendőrség kiérkezéséig visszatartják, ilyesmire többször is volt példa. Ősszel és télen már csak kevesen járnak ki a kiskertekbe, ezért fontos az utcamegbízottak jelenléte. "Ha találunk valami olyan helyzetet, hogy idegenek vannak ott, megkérdezzük - nem fölszólítjuk - hogy mit akarnak, mit csinálnak" - mondta Rapali Márton utcamegbízott.

A szolgálat eredményesen működik. Míg 2013-ban húsz betörés történt, tavaly már csak öt. A kerti bútoroktól a szerszámokig mindent visznek, ami mozdítható, ezért fontos, hogy a tulajdonosok ne hagyjanak értékesebb gépeket télen a kiskertekben. "Szemügyre veszünk mindent, mert sajnos hozzánk is háromszor betörtek. Azóta mi járjuk itt a környéket" - fogalmazott Miklós József utcamegbízott.

A parkerdei feketefenyves több mint 15 hektáros területén 547 kiskert van. Tábla figyelmeztet az utcamegbízotti szolgálat jelenlétére és a térfigyelő kamerákra, amelyeket nemrégiben pályázati támogatásból vásároltak.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb