Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bőséges a koszorúkínálat a piacon

Halottak napja és mindenszentek közeledtével mindenki a sírokra való díszeket, mécseseket keresi a piacon. Sokan jó előre megvették a koszorúkat, virágokat, de az árusok gondolnak azokra is, akik az utolsó napokban tervezik a vásárlást.
A halottak napja közeledtével sírdíszekkel, mécsesekkel telnek meg a piac elárusító standjai. Virágos és koszorús asztalok sora, vásárlók tömege tölti meg a piacot kívül-belül. Sokan keresik a krizantémot, a szebbje 350 forint, kisebbet 250-ért is lehet kapni. "Az idén is a virágra, a mindenszentek virágára akkora a kereslet mint az elmúlt években. A fehér fajtát szeretik jobban Szombathelyen, a fehér a tisztaság jelképe ezért szeretik legjobban" - mondta Jakabfi Ferenc kereskedő.

Gyertyából, mécsesből széles a választék, van a kisebb pár száz forintostól a díszesebb, méretesebb, drágább típusig sokféle. A koszorúkból is nagy a kínálat: toboz- vagy fenyőkoszorúk, szalaggal vagy anélkül, díszes és egyszerű - van miből válogatni, csak a pénztárca szab határt."800 forinttól vannak koszorúk, sírdíszek pedig 1500 forinttól. Mindenkinek pénztárcafüggő ki mennyit szeretne költeni a szeretteire, halottaira. Mindenféle réteget megpróbálunk kiszolgálni" - tájékoztatott Németh Róbert kereskedő.

Az árak tavaly óta nem változtak jelentősen, de így sem egyszerű a vásárlás. "Sajnos szüleim elhunytak, férjem 5 éve halt meg, barátnőmnek a férje is meghalt már, és most válogatok koszorúkat, ami nagyon nehéz" - mondta az egyik vásárló.

A forgatagban német szót is hallani, Ausztriából is sokan jönnek át vásárolni. Bár már a múlt hét óta nagy a forgalom, a hétvégére is sok vevőre készülnek az árusok.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb