Nyomtatás

Bőséges a koszorúkínálat a piacon

2015-10-30, 14:04
   |   Kategória: Tér-Kép
Halottak napja és mindenszentek közeledtével mindenki a sírokra való díszeket, mécseseket keresi a piacon. Sokan jó előre megvették a koszorúkat, virágokat, de az árusok gondolnak azokra is, akik az utolsó napokban tervezik a vásárlást.
A halottak napja közeledtével sírdíszekkel, mécsesekkel telnek meg a piac elárusító standjai. Virágos és koszorús asztalok sora, vásárlók tömege tölti meg a piacot kívül-belül. Sokan keresik a krizantémot, a szebbje 350 forint, kisebbet 250-ért is lehet kapni. "Az idén is a virágra, a mindenszentek virágára akkora a kereslet mint az elmúlt években. A fehér fajtát szeretik jobban Szombathelyen, a fehér a tisztaság jelképe ezért szeretik legjobban" - mondta Jakabfi Ferenc kereskedő.

Gyertyából, mécsesből széles a választék, van a kisebb pár száz forintostól a díszesebb, méretesebb, drágább típusig sokféle. A koszorúkból is nagy a kínálat: toboz- vagy fenyőkoszorúk, szalaggal vagy anélkül, díszes és egyszerű - van miből válogatni, csak a pénztárca szab határt."800 forinttól vannak koszorúk, sírdíszek pedig 1500 forinttól. Mindenkinek pénztárcafüggő ki mennyit szeretne költeni a szeretteire, halottaira. Mindenféle réteget megpróbálunk kiszolgálni" - tájékoztatott Németh Róbert kereskedő.

Az árak tavaly óta nem változtak jelentősen, de így sem egyszerű a vásárlás. "Sajnos szüleim elhunytak, férjem 5 éve halt meg, barátnőmnek a férje is meghalt már, és most válogatok koszorúkat, ami nagyon nehéz" - mondta az egyik vásárló.

A forgatagban német szót is hallani, Ausztriából is sokan jönnek át vásárolni. Bár már a múlt hét óta nagy a forgalom, a hétvégére is sok vevőre készülnek az árusok.

Videó