Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

2016 az adócsökkentés éve

Az év elejétől számos olyan intézkedés lép életbe, amelyek jelentősen segítik a magyar családok mindennapi életét -minderről Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője beszélt sajtótájékoztatóján.
-Fontos hangsúlyozni, hogy 2016 mindenekelőtt az adócsökkentés éve, hiszen csökken a személyi jövedelemadó és bővülnek a családi adókedvezmények. Emellett elindul a kormány új otthonteremtési programja, béremelésekre kerül sor és új lendületet kap a bürokráciacsökkentés -hangsúlyozta Ágh Pérer, hozzátéve, hogy olyan intézkedések ezek, amelyeknek köszönhetően minden magyar ember tehet egy lépést előre a saját életében, és amelyek azt bizonyítják, hogy a magyar reformok működnek. A személyi jövedelemadó mértéke 15 százalékra, a házi sertéshús áfája 27-ről 5 százalékra, a a lakóingatlanok áfája szintén 27 százalékról 5 százalékra csökkent. Nőtt a kétgyermekes családok gyermekenkénti adókedvezménye, 2019-ig fokozatosan ezen kedvezmény a duplájára növekszik. Az országgyűlési képviselő kitért a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, azaz a CSOK részleteire is, felhívva a figyelmet arra, hogy 2016. január 1-je óta még kedvezőbb feltételekkel igényelhető a kedvezmény.

-A három vagy többgyermekesek 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak új lakás építéséhez vagy vásárlásához, ezen t úl további 10 millió forintos állami támogatású, alacsony kamatozású hitelt (a fizetendő kamat mértéke nem haladhatja meg a 3 százalékot) is igényelhetnek. A használt lakóingatlanok vásárlása vagy bővítése esetén járó CSOK alapösszege 10 százalékkal emelkedik. -A kedvezményrendszert azzal is bővítette a kormány, hogy eltörölte a támogatható ingatlanokra előírt 160 négyzetméteres felső mérethatárt- tudtuk meg a képviselőtől. A kormánynak szintén fontos programja a bürokráciacsökkentés a cél az, hogy egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban lehessen Magyarországon ügyeket intézni. Ezt segíti, hogy idén 270-re emelkedik a kormányablakok száma, ahol gyorsan és kényelmesen intézhetik az ügyeiket az állampolgárok. Több igazolvány elkészítése is ingyenes lesz, többek között a jogosítvány első alkalommal történő kiállítása, valamint a diákigazolvány, a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiadása is, de az egyéni vállalkozói igazolvány kiadásáért sem kell fizetni. A bürokráciacsökkentés az otthonteremtést is könnyebbé teszi, hiszen a 300 négyzetméter alatti lakóházak esetében nem lesz szükség építési engedélyeztetésre. Tovább nőnek a bérek, bruttó 111 ezer forintra nő a minimálbér, a garantált bérminimum összege pedig bruttó 129 ezer forintra növekszik. Mindez a jelenlegi inflációt és az szjacsökkentést is figyelembe véve 5,6 százalékos reálbér-emelkedést jelent a minimálbért keresők esetében.

A közszférában is nőnek a fizetések. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók bére a 2015 nyarán történt 30 százalékos béremelést követően január 1-től további 5 százalékkal nő. A felsőoktatásban oktatók bére 15 százalékkal növekszik, és folytatódik a pedagógusok béremelési programja is. Kiemelt figyelmet kapnak az egészségügyben dolgozók is: januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért, a szakvizsgázott fiatal orvosok 151 ezer forint plusztámogatásban részesülnek. A szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedik, a háziorvosok tavaly havi 130 ezer forinttal növelt támogatása pedig idén is megmarad. Ágh Pérer arról is beszélt, hogy mindezek mellett a kormány 2016-ban megkezdi az új közszolgálati életpályamodell bevezetését, ez elsőként a járási hivatalokban dolgozókat érinti majd. -Soha ekkora gesztusokat nem gyakorolt a kormány az emberek felé- húzta alá Ágh Péter.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb