Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bérlakások, civil terek: hasznosítanák a laktanyát

Egyelőre üresen állnak – egy kivételével - a 11-es Huszár úti laktanyaépületek, de egyuniós projektnek köszönhetően most közel a megoldás.
Nyílt napot tartottak a hétvégén a 11-es Huszár úti laktanya területén, ahol az érdeklődők megismerhették a létesítmény történetét is. Balogh Péter nyugalmazott építészmérnök több alkalommal publikált az egykori huszár-, majd szovjet laktanyáról, és most beszámolt arról is, hogy milyen mértékű környezetszennyezés érte a területet.
- Körülbelül 15 hatalmas tartály volt itt, nem szabványosak, talán Oroszországból hozhatták. Ezekben tárolták a benzint. Később szakemberek vizsgálták meg a környezetet, és kiderült, hogy 2,5 méter mélységben a talajvíz felszínén úszott a benzin – mesélte Balogh Péter, a Rumi Rajki Műpártoló Kör elnöke. A szakember azonban mindenkit megnyugtatott: a szennyezésnek mára nyoma sincs, ahogy tűzrendészeti szempontból is biztonságos a létesítmény.
Kőszegfalviné Pajor Klára több mint száz civil szervezet véleményét képviselte a rendezvényen. Céljuk, hogy a helyi közösségek is helyet kapjanak majd a felújított épületegyüttesben.
- Sokféle ötletünk van: az amerikaifocisoknak egy sportpályát lehetne kialakítani, a termekben kiállítóhelyiséget vagy bálok, konferenciák rendezésére alkalmas helyet lehetne létrehozni – fogalmazott a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke.
Szombathely is csatlakozott egy európai uniós projekthez, melynek lényege, hogy egy úgynevezetthelyitámogató csoport közreműködésével olyan hasznosítási tervek szülessenek, amelyek tükrözik az ott élők igényeit is. A szombathelyi városvezetés a fenntartható megoldásokat támogatja. Korábban szó esett inkubátorházak létesítéséről, sőt régóta napirenden van bérlakások létesítése is a területen.
- A Modern városok program keretén belül éppen most jön létre egy lakásbizottság a Nemzetgazdasági Minisztérium szakembereivel, és bízom benne, hogy forrást tudunk találni arra, hogy itt esetleg bérlakásprogram valósuljon meg. Ez azonban csak egy a sok elképzelés közül – nyilatkozta Illés Károly alpolgármester. Elmondta még:a mintegy hatvanezer eurós projekthez a szombathelyi önkormányzat 15 százalékos önrésszel járul hozzá. Ezt a pénzt egyelőre a tervek kialakítására adja a EU, de a későbbiekben pályázhatnak majd a megvalósításhoz szükséges forrásokra is.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb