Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kegyeleti megemlékezés

Kegyeleti megemlékezést tartottak Szombathely bombázásának 71. évfordulóján. A gyásznapon arra emlékeztek, hogy a második világháború idején kíméletlen támadás érte a várost.
1945. március 4-én Szombathelyen 11 óra 46 perckor megszólaltak a légvédelmi szirénák, és ezrek futottak az óvóhelyekre. Ezen a kora tavaszi napon az angolszász haderő bombázógépei öt hullámban szőnyegbombázták a várost.A támadás következtében Szombathely barokk városrésze jelentős sebeket kapott: találat érte a városházát, a Püspöki Palotát és a Székesegyházat. Több mint 300 civil vesztette életét.
- Nagyon nehéz lehetett azoknak, akik ezt átélték, újrakezdeni az életet, mert a veszteség, a rombolás, az értelmetlen pusztítás minden képzeletet felülmúlt – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő.
Az évfordulóra, a veszteségekre és az áldozatokra emlékeztek Szombathely gyásznapján az Assisi Szent Ferenc Kollégium falán elhelyezett, Szent Ferenc könyörög a világbékéért című dombormű előtt, ahol ökumenikus szertartás keretében koszorúkat és mécseseket is elhelyeztek az emlékezők. Ezután átvonultak az egyetem Berzsenyi téri épületének falán elhelyezett emléktáblához. Itt állt egykor a városháza és a színház épülete, amely a bombázás következtében semmisült meg.
Hende Csaba kiemelte, bár napjainkban a béke és az építés korszakát éljük, nem szabad megfeledkezni azokról, akik áldozatot hoztak a városért.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb