Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújul a Mindszenty tér

Június közepére elkészül a Székesegyház előtti Mindszenty tér, jelenleg a burkolatot cserélik a nagytemplom előtt.
Február óta dolgoznak a szakemberek a szombathelyi Székesegyház előtti téren, most a burkolatot bontják. A terület nagy részén már nemcsak a műtárgyakat, a kockaköveket és az aljzatot, hanem a kavicsréteget is felszedték, és a földmunkák előkészítése zajlik. Andorka Miklós egyházmegyei főépítész elmondta, hogy kicserélik az összes villamos kábelt, ami a templomvilágításhoz, a térvilágításhoz szükséges. Ezenkívül új csapadékcsatornát alakítanak ki, de térbútorokat, padokat, virágállványokat, kerékpártárolókat is kihelyeznek.
A tér jellege is átalakul, kevesebb lesz a parkolóhely, barátságosabb lesz az összkép. A munkálatok a szomszédos épületek - a Püspöki Palota és a kollégium - felújításával összehangoltan folynak. A rekonstrukció egy nagyobb terv része, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelentős összeggel támogat. - A Mindszenty tér felteszi a pontot erre a nagy beruházásra, amely történelmi léptékű az egyházi beruházásokat tekintve. Összesen2,5 milliárd forint összegben újulnak meg egyházi épületek – fogalmazott Varga Dezső, a Martinus Projektiroda vezetője.
A következő napokban a csapadékcsatorna-rendszer kiépítését is elkezdik a szakemberek. A nettó 148 millió forintból felújított Mindszenty teret várhatóan június 15-éig adják át a szombathelyieknek és a turistáknak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb