Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdődött a vasúti vonal korszerűsítése

Megkezdődtek a 48 kilométer hosszú Szombathely - Zalaszentiván vasúti szakasz korszerűsítési munkálatai. A beruházás során a szakasz villamosítása mellett több helyen vágányok teljes cseréjét, áthelyezését és új peronok építését is elvégzik a szakemberek. A vasútvonal korszerűsítése a Kohéziós Alap 13,3 milliárd forint összegű támogatásából Európai Uniós segítséggel valósul meg.
A GYSEV 2015 őszén sikeresen lezárta a Mosonszolnok – Csorna – Porpác szakasz villamosítását, a mai nappal pedig a Szombathely – Zalaszentiván vasútvonal korszerűsítési munkálatai kezdődtek el. A nemzetközi viszonylatban és az elővárosi közlekedésben is kiemelt fontosságú szakaszon számos újítást terveznek a kivitelezés során. A munkálatokat a szombathelyi vasútállomáson felsővezetéki oszlopok állításával kezdték meg a mai napon.

A projekt keretében 48 km-es szakaszon készül új villamos felsővezeték-hálózat, emellett jelentős pályamunkákat is el kell elvégezni: több helyen szükséges a vágányok teljes cseréje illetve a magasperonok miatti áthelyezése. A munkálatok során hét vasúti útátjáró átépítését is elvégzik a szakemberek. A vonal állomásain és megállóhelyein új, 55 cm magas utas peronok létesülnek, padokkal, esőbeállókkal, járdákkal és kerékpártárolókkal.

A munkálatokat mielőbbi lezárása érdekében a GYSEV a munkák nagy részének fokozott ütemű, koncentrált, összehangolt elvégzése mellett döntött.  Ezért a GYSEV 2016. május 17. és augusztus 15. között, 3 hónapra teljesen leállítja a Szombathely-Zalaszentiván vonalon a személy- és teherforgalmat. Ebben a 3 hónapban, amely döntően a nyári, iskolaszüneti időszakra esik, a személyvonatokat autóbuszokkal pótolja a vasúttársaság, a tehervonatok pedig kerülőútvonalon közlekednek majd. „Az újabb, jelentős fejlesztésünknek köszönhetően terveink szerint már a 2016/2017-es menetrendi időszak kezdetétől megindul a villamos vontatás Szombathely és Zalaszentiván között. Így az utazóközönség itt is találkozhat majd a GYSEV közkedvelt és kényelmes FLIRT motorvonataival – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A GYSEV egy másik, kapcsolódó projektjének köszönhetően 2017 első felében a Szombathely-Zalaszentiván szakaszon újabb fejlesztés valósul meg: a vonal központi forgalomirányítását egy új, szombathelyi forgalomirányító központból végzik majd a szakemberek, valamint az állomásokon korszerű utastájékoztatási rendszer szolgálja majd az utasokat.

A Kohéziós Alap forrásoknak köszönhetően egy KÖZOP projekt keretében készült el a kivitelezési munkákat megalapozó Megvalósíthatósági Tanulmány, elkészültek a korszerűsítési munkák engedélyezési tervei, a Környezeti Hatásvizsgálat, valamint az Előzetes Régészeti Dokumentáció. Az előkészítési projekt 2014. októberében zárult az építési engedély megszerzésével.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb