Nyomtatás

Ősszel is virágos Szombathely

2016-10-07, 10:32
   |   Kategória: Tér-Kép
Megkezdte az őszi munkákat a városi parkfenntartó. A munkatársaik éppen a kétnyári növényeket ültetik, füvet és sövényt nyírnak. Idén ősszel a városban elsősorban a sárga szín dominál majd, de megjelenik a sötét rózsaszín is.
Fű- és sövénynyírás, virágültetés, cserjemetszés - már javában végzik az őszi munkákat a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. munkatársai. Jelenleg mintegy 55-en dolgoznak a város utcáinak és tereinek rendebetételén, szépítésén. A napokban ültetik a Fő téren a kétnyári növényeket. “Ez egy háromhetes, elhúzódó munka, nyílván időjárás függvényében lehet csak végezni, továbbá a fagyok beálltáig a másik meghatározó munkánk a fűnyírás" - mondta Kiss Dávid ügyvezető. “Körülbelül kétezer négyzetméteren van egynyári virágágyásunk, ez elég nagy felület. Ide 49 ezer darab árvácska és idén egy új fajta sárgaviola is kerül. Ezen kívül még ötezer darab hagymásnövényt is ültetünk" - tette hozzá Hegedűs Eszter főkertész. A SZOMPARK szakemberei arra törekednek, hogy időről-időre valami újdonság is megjelenjen a virágágyásokban. Most ültetik, de majd csak tavasszal virágzik az óriás díszhagyma, nagy lila gömblyével a Pelikán parkban és a Guzsalyos szobor tövében.


Az első fagyokkal együtt beindul a lombhullás. A fametszési munkálatokat ezután kezdik el, párhuzamosan a faültetéssel. Most összegzik a lakosságtól beérkezett fametszési kérelmeket is. Ősszel gyakoribb a favágás és már most készülnek a temetők és a templomok környékén a Mindenszetek és Halottak napjára.