Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tűzoltók lepték el a Fő teret

Rekord mennyiségű tűzoltóautó gyűlt össze a szombathelyi Fő téren a II. Vas Megyei Tűzoltótalálkozóra. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavaly hagyományteremtő szándékkal indított látványos programsorozatára idén is rengetegen voltak kíváncsiak. A többi között hatalmas tűzoszlop, vízsugár és szirénaszó tette izgalmassá a napot.
Valószínűleg sem az országban, sem Európában még nem gyűlt össze egyszerre egy helyen ennyi tűzoltó: közel 550 lánglovag, 59 tűzoltójármű, 47 csapatzászló és 69 önkéntes tűzoltóegyesület vett részt a szombathelyi Fő téren, a II. Vas Megyei Tűzoltótalálkozón. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az összefogás és az összetartozás fontosságára. Ennek jegyében fát ültettek a megye önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltói. Minden egyesület a településéről hozott földdel járult hozzá a facsemete életben maradásához, növekedéséhez. A Vas megyének adományozott új, magyar gyártású gépjárműfecskendő bemutatása után különféle szerelési gyakorlatokat, versenyfeladatokat tekinthettek meg az érdeklődők. 

A két új gépjárműfecskendő átadása, a különböző sportbemutatók  mellett azt is megtudhatták az érdeklődők, mi a teendő, ha a konyhában lángra kap az étolaj. Elődeink öröksége – utódaink büszkesége címmel pedig kiállítás nyílt az Aréna utca 8-ban, ami a tűzoltóság helyi emlékeit tárja  a látogatók elé. A kuriózumokat, így például a legrégebbi, százéves zászlókat is bemutató kiállítást előzetes bejelentkezéssel magánszemélyek és óvodai, iskolai csoportok is látogathatják.

Fotó: szombathely.hu

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb