Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

1956 méter futás

1956 méteres futással emlékeztek a hatvan évvel ezelőtti eseményekre a felső tagozatos diákok a Reguly Antal iskolában, így tisztelegve a hősök előtt. Az intézmény a védnöki tisztre a város sportért felelős alpolgármesterét kérte fel, aki úgy döntött, maga is együtt fut a mezőnnyel.
Hagyományosan indult az 56-os ünnepség a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában pénteken. A gyerekek énekes-verses műsort adtak az intézmény tornatermében, de a megemlékezés itt nem ért véget. A felső tagozatosok közül jó néhányan a tanterem helyett az öltöző felé vették az irányt.

“A testnevelő kollégákhoz érkezett szeptember elsejével egy férfi kollega, akinek ötlete volt, hogy futással is emlékezzünk meg, amit az iskolavezetés és a nevelőtestület teljes mellszélességgel támogatott" - mondta Zielbauer György iskolaigazgató.

Az eső is elcsendesedett, mire a gyerekek rajthoz álltak az iskola melletti utcában. Rövid eligazítás után az esemény védnöke, Szombathely sportért is felelős alpolgármestere elindította a mezőnyt, amely 1956 emlékére öt iskolakör, azaz pontosan 1956 méter lefutására vállalkozott. A távot mindenki teljesítette. “Úgy gondolom, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy a fiatalokkal megismertessük az 56-os eseményeket, felhívjuk a figyelmüket 56 fontosságára, és úgy gondolom, hogy ebben a sportnak is nagy jelentősége lehet. Úgyhogy amikor cirka egy hónappal ezelőtt hallottam arról, hogy igazgató úrék ezt a mai futást megszervezik, illetve meghívott a rendezvényre, akkor örömmel mondtam igent" - fogalmazott az alpolgármester.

Az 56-os megemlékezés az iskola aulájában ért véget, ahol minden résztvevő emléklapot vehetett át.

Fotó: szombathely.hu

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb