Fontos a környezetvédelem

2016-11-10, 07:43
   |   Kategória: Tér-Kép
A környezetvédelem aktuális kérdéseivel ismerkedhetett meg az idősebb generáció egy környezetvédelmi konferencián. Az előadásokon szó volt a hulladékhasznosítás kérdéseiről, a megújuló energiahordozókról, és a környezetbiztonságról is.
A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány egyik kiemelt feladatának tekinti a környezeti tudat- és szemléletformálást. Ennek szellemiségében szerveztek konferenciát az Idősek a környezetvédelemért című projekt keretén belül."Azt szeretnénk, ha az idősebb korosztálynak a környezeti tudatát, az energiához való hozzáállását propagáljuk, és ehhez adjunk felvilágosítást" - mondta Mészáros György, a Megoldás Kft. ügyvezető igazgatója. A rendezvény célja az volt, hogy az idősebb korosztállyal megismertessék a környezetvédelem aktuális kihívásait és megoldásait. "Akkorát fejlődött már a világ, hogy a nyugdíjasnak sem mindegy hogy energiatakarékos mosógéppel mos vagy mennyi energiát használ el ha világít, tehát szükség van arra, hogy a nyugdíjasok is élő résztvevői legyenek a környezetvédelemnek" - hangsúlyozta Dancs István, a Vas Megye és Szombathely Város Nyugdíjas Szövetségének elnöke.

A rendezvényen előadások hangzottak el napjaink környezetvédelmi problémáiról, a magyar energiastratégiában fontos szerepet betöltő hulladékhasznosítási helyekről, illetve a nap- és szélenergia szerepéről és lehetőségeiről.
Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178