Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Elérte legnagyobb magasságát a Haladás Sportkomplexum

Ez alkalomból bokrétaünnepet tartottak az építkezésen. Jó ütemben haladnak a munkálatok, már megkezdték az acél tetőszerkezet felépítését. Az átadás jövő ősszel várható.
19 ezer köbméter betont és 70 ezer téglát építettek be eddig a Haladás Sportkomplexum kivitelezése során. A 15 milliárd forint értékű beruházás teljes egészében állami pénzből valósul meg. A kormány ezzel a döntéssel elismerte a Haladás jelentőségét a magyar sportéletben - mondta el a bokrétaünnepen a térség országgyűlési képviselője, aki emlékeztetett: a város ingyen kapta a telket, amelyen a stadion épül. "Nemcsak egy UEFA IV-es szintű labdarúgó stadiont, hanem a Haladás valamennyi szakosztályának - a teniszezők kérdését vegyünk külön - új otthont fog nyújtani, mindazoknak a sportembereknek, fiataloknak, edzőnek és versenyzőknek, akik a Haladás színeiben sportolni fognak" - fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Puskás Tivadar grandiózus építménynek nevezte az új stadiont, és úgy fogalmazott: Szombathely a Haladás eredményei révén megdolgozott ezért az ajándékért. "Ez az építmény, ez a stadion olyan alkotás már most, amely reméljük igen sok ideig díszíti majd Szombathelyt, és olyan érték lesz, amit használni tudunk mindannyian" - mondta. Jövő ősztől 13 szakosztály sportolói dolgozhatnak majd 21. századi körülmények között. A labdarúgók számára is ugrásszerű minőségi változást hoz az új stadion. "Én azt gondolom, hogy itt Magyarországon és Szombathelyen azért ez egy minőségi változás, eleve a funkciók szempontjából is. Eleve egy olyan érzés, amit én szerencsére tapasztalhattam külföldön" - emelte ki Király Gábor, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgója.

A Haladás VSE 2019-ben ünnepli fennállásának 100. jubileumát. A sportkomplexum méltó születésnapi ajándék lesz. "Ez ma a régi stadionhoz, a régi sportcsarnokhoz képest egy monumentális építmény, bízom benne, hogy azok az eredmények, amik itt születnek, méltóképpen fogják szolgálni a város hírnevét és a Haladás hírnevét" - fűzte hozzá Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke.

Az ünnepség végén elhelyezték a bok
rétát a sportkomplexum legmagasabb pontján, a 22 méteres acél tartószerkezet tetején.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb