Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Liszt ajándékba

Több mint 13 tonna búzát ajánlottak fel a vasi gazdák idén a Magyarok Kenyere programban. A lisztet a celldömölki malomban őrölték meg, és jótékonysági szervezetek között osztották szét, akik napokon belül továbbadják a rászoruló családoknak. A karitász munkatársai kedden készítették el az ajándékcsomagokat.
40 kilós zsákokból mérik ki a lisztet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai. 3-3 kg-os csomagokat készítenek, ezeket juttatják majd el a plébániákra, ahonnan aztán rászoruló családokhoz és idősekhez viszik karácsonyi ajándékként. Ölbőre 60 csomag kerül. "A családoknak minden pici adomány nagy segítség, főleg a családosoknak és az egyedül élőknek. Bármilyen pici adomány nagy dolog" - véli Dovánszky Gyula önkéntes.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 2250 kg lisztet kapott idén. Mindig igyekeznek más-más plébániákat segíteni az adománnyal. "Karácsonyra egy nagyon jó ajándék lesz. Ölbő, Rábapaty, Narda, Felsőcsatár környékére, a vasegerszegi otthonnak adunk nagy szeretettel, a Zala megyei Gutorföldének, és Szentgotthárd plébániai munkatársai is itt vannak, tehát egészen Szentgotthárdig igyekszünk ajándékozni ebből a lisztből" - hangsúlyozta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

Rábapaty környékén Szent Erzsébet-napjához kapcsolódóan 280 kenyeret osztottak ki a rászorulók között. Napokon belül a liszt is eljut hozzájuk. "Rábapatyara viszünk 100 csomaggal, Zsédenynek 33 csomaggal. Ez egy nagyon kicsi falu, jobbára csak idősek élnek" - fűzte hozzá Molnár Jánosné önkéntes.

A toronyi pékség vállalta, hogy kenyeret süt a lisztadományból, és ezt adják majd tovább a rászorulóknak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb