Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Befejeződött a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosítása

Uniós és állami támogatással, mintegy 13 milliárd forintból valósult meg a beruházás. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javultak a személy- és áruszállítás feltételei.
Mostantól villanymozdonyok közlekednek a dízelek helyett a Szombathely-Zalaszentiván szakaszon. A munkálatok idén márciusban kezdődtek, 48 km hosszan építették ki a villamos felsővezetéket. Ez által versenyképesebbé vált a vasúti közlekedés. Csökkent a menetidő, és gazdaságosabbá vált az üzemeltetés: a fejlesztés évente 100 millió forint megtakarítást jelent a vasúttársaság számára. A teherszállítás feltételei is javultak. "Az észak-déli korridorban a tehervonatok Rajkától Hódosig frakcióváltás nélkül villamosvontatással tudnak közlekedni, és fontos momentum, hogy ez milyen költségen valósulhat meg. A GySEV Zrt. számára is fontos a hatékonyság javulás. A vontatás költsége felére csökken ezáltal" - hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GySEV Zrt. vezérigazgatója.

A fejlesztéssel a GySEV vonalainak 90 százalékán már villanyvontatással közlekedhetnek a szerelvények. Az átadó ünnepségen a közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: 2016 a közlekedésfejlesztés éve volt Vas megyében, és ez a folyamat nem áll meg. "A kormány 2022-ig összesen 3700 milliárd forint uniós és hazai forrást fordít a közúti és vasúti közlekedés fejlesztésére. Ezt a számot, ha hallják, azt hiszem ilyen mértékű fejlesztésre nem volt példa, és öröm, hogy Szombathely és Vas megye is részesül ebből" - mondta Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm-es peront építettek ki, modernizálták a térvilágítást, kerékpártárolókat és esőbeállókat létesítettek, ez által az utasok komfortérzete is javult. Az átadó ünnepség vendégei vonatra szálltak, és Püspökmolnáriig vonatozva maguk is meggyőződhettek, hogy gyorsabbá, kényelmesebbé vált a közlekedés. A következőkben Nagykanizsáig tervezik villamosítani a vasúti pályát.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb