Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újabb fejlesztések a kórházban

Öt projektre közel egymilliárd forintos állami támogatást nyert el a Markusovszky Kórház. Az elsődleges cél a betegbiztonság, de fontos szempont az intézményi integráció is a régió egészségügyi ellátásában.
A kórház tervszerű stratégiájának köszönhetően óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi hat évben. Hende Csaba szerint ezt értékelte a kormány azzal a hatalmas összeggel, amelyet az intézmény pályázatok útján nyert el múlt héten."Nagyon fontos, hogy 15 milliárd forintos keret állt rendelkezésre az ország több mint 180 kórháza számára, és abból a mi kórházunk egyedül egymilliárd forintot el tudott hozni!" - mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő.

A forrást öt helyre osztotta el a kórház vezetése. Ezek a projektek a térségi egészségügyi intézményrendszer együttműködésének javítására szolgálnak. Januártól például már a celldömölki kórház is csatlakozik a Markusovszky Kórházhoz - jelentette be Ágh Péter országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón.

A soproni kórházzal a kardiológia és az onkológia területén válik szorossá az együttműködés.“Egyrészt betegellátási javítási célok vannak, másrészt a kórházak közötti együttműködés is egy fontos elbírálási szempont volt. Itt a kórházunknak egyrészt egy megyén belüli integrációban, integrált betegellátásban van egy vezető szerepe, erre is kaptunk körülbvelül 185 millió forintot, illetve nagyon szoros együttműködésünk van a soproni kórházzal" - tette hozzá Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója.

Az informatikai- és eszközfejlesztések a betegutak egyszerűsítését szolgálják. Az épületek felújítására is jut majd a pénzből - tette hozzá a főigazgató. A most elnyert összeget jövő év első felében fel kell használni, így az előkészítő munka már el is kezdődött.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb