Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ajándék a gencsapáti gyermekotthonnak

Az állami fenntartásba átkerült megyei intézményekről nem vette le a kezét a vasi önkormányzat, évről évre ajándékkal kedveskednek egy-egy közösségnek. Idén a gencsapáti gyerekekhez látogatott el a megyei vezetés, hogy egy tönkrement háztartási eszközt pótoljanak az egyik lakásotthonban.
Jelenleg több mint 80 gyermekről gondoskodnak a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézményben. Napközben a többségük iskolában van, így csak néhányan lehettek jelen, amikor a Vas Megyei Önkormányzat vezetői megérkeztek ajándékukkal, egy nagy értékű mosógéppel. “Korábban 2011 előtt a szociális intézmények, a gyermekvédelmi intézmények a megyei önkormányzat fenntartásában voltak. Igaz, azóta változott a világ, és állami fenntartásba kerültek át ezek az intézmények. De úgy gondoljuk minden éven, és különösen ilyenkor karácsony táján, hogy valamilyen ajándékozást, valamilyen segítséget próbálunk nyújtani a volt intézményeinknek" - tette hozzá Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

Bár a lakásotthonok felszereltsége jónak mondható, a háztartási berendezéseket a nagy igénybevétel miatt gyakran kell cserélni az intézményben, így örültek a megkeresésnek.

“Elnök úrék kerestek meg karácsony előtt, és ők kérdezték tőlünk, hogy mire lenne szükség. És tulajdonképpen nagyon jó időpontban kerestek meg bennünket, mert egyik mosógépünk használhatatlanná vált az egyik lakásotthonunkban, és hát mi egyszerre mosógépet kértünk, amit nagy örömünkre a mai nap teljesítettek is, és átadták a gyerekeinknek, illetőleg az intézményünk számára" - fogalmazott Horváth Artur, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény vezetője.

Mivel a mosógépnek főként a felnőttek veszik hasznát, a kicsiket gyümölccsel és szaloncukorral is meglepte a Vas Megyei Önkormányzat.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb