Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Háromnapos ajándékozó körút

Évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt a polgármester ajándékot visz a város szociális intézményeibe. Az előzetesen felmért igények alapján egyebek mellett háztartási gépek és szórakoztató elektronikai eszközök kerültek az intézmények karácsonyfája alá, összesen több mint kétmillió orintt értékben.
A Markusovszky Kórház gyermekosztályának dolgozói a kis betegekkel közösen ünnepi műsorral kedveskedtek Puskás Tivadar polgármesternek. Az idei ajándékosztáson 2 db televízióval gazdagodott az osztály, ami kellemesebbé teheti a kórházban töltött időt. A Szombathelyi Egyházmegyei Papi Otthonban bioptron lámpára volt szükség, amit legtöbbször megfázás és bőrproblémák kezelésére alkalmaznak. A Paragvári utcai családok átmeneti otthonába is hasznos háztartási eszköz került.

"Karácsonykor nagyon jó kapni, de nagyon jó ajándékot adni. Felmérjük, megkérdezzük az intézményeket, hogy mire van szükségük, és akkor azt a szükségeltető dolgot szoktuk elvinni. Ide például, a családok átmeneti otthonába egy mosógépet vásárolt a város" - mondta Puskás Tivadar polgármester.

A háromnapos ajándékozó körút alatt a polgármester és a város tisztségviselői 16 helyszínre -  többek között bölcsődébe, idősek klubjaiba, a diakóniai központba, gyermekotthonba és a hajléktalanszállóra - személyesen is ellátogatnak, és elviszik, amire szükség van a fűnyírótól a kerti székeken át a porszívóig. "Jellemzően azokban az intézményekben történik ajándékozás, ahol idősek, gyerekek, családok kapnak elhelyezést. Ez azt jelenti, hogy a Családok Átmeneti Otthonában, öt idősek klubjában illetve az Időskorúak Gondozóházába fog érkezni a karácsonyi ajándék" - tette hozzá Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Központ igazgatója.

Idén 2,4 forintot költ az önkormányzat az intézmények karácsonyi ajándékaira.  Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb