Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fizetőssé vált az M86-os út

Vasárnap óta csak egy évre érvényes megyematricával, vagy az országos úthálózat használatához szükséges heti, havi, illetve éves matricával közlekedhetünk a fizetőssé vált M86-os út Vas megyei szakaszán is.
Idén egyetlen úttal bővült a hazai díjköteles gyorsforgalmi úthálózat köre, fizetős lett az októberben átadott Csorna-Hegyfalu szakasszal teljessé vált m86-os. “2017. január elsejétől az m86-os út beért az m85-ösbe, így az országos hálózatba is becsatlakozott. És január elsejével ennek megfelelően díjkötelessé válik. Ezzel párhuzamosan a Vas megyei szakaszra már lehet vásárolni megyei matricát is. Vagy pedig a heti, havi vagy országos éves matricával lehet ezen a gyorsforgalmi úton közlekedni" - hangsúlyozta Török Szabolcs, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs vezetője.

A megyei matrica jövő év január végéig érvényes, az ára pedig 5000 ft. Általános szabály, hogy az adott megye díjköteles úthálózatát a szomszédos megye első lehajtójáig lehet jogszerűen használni, ezt követően már a szomszédos megyére érvényes matricával, vagy pedig a teljes úthálózatra érvényes biléta birtokában lehet. Szakemberek az új úttól azt várják, hogy a közlekedés Győr és Szombathely között kevesebb veszéllyel jár. “Azt gondoljuk, hogy a közlekedésbiztonság szempontjából nagyon sokat számít ennek az útnak a forgalomba helyezése. Itt a kiemelkedően nagy kamion- és teherautó-forgalom miatt megnövekedett útidő, és a közlekedési veszélyhelyzetek csökkenése, az mindenképpen olyan pozitív hatása kell legyen ennek a szakasznak, aminek összességében örülnünk kell" - fogalmazott Gyulainé Tóth Zsuzsa, a Magyar Autóklub jogi irodájának vezetője.

A matricához benzinkutakon, az autóklub ügyfélszolgálati irodáiban és elektronikus úton is hozzá lehet jutni. Gyakori hiba, hogy az autósok nem pontosan adják meg a jármű kategóriáját, a büntetés elkerülése érdekében érdemes erre is odafigyelni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb