Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nőtt a házasodási kedv és többen is születtek

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett Szombathelyen a születések és házasságkötések, ugyanakkor a halálozások száma is - igaz, nem számottevően. A születések között az egyik legemlékezetesebb a hármasikrek világra jötte volt.
Még a soproni, sőt a budapesti párok is szívesen jönnek házasságkötés céljából Szombathelyre - ez derült ki a tavalyi anyakönyvi statisztikákból. Ismét több tucatnyian kérték, hogy a ceremóniát külső helyszínen, például az Iseumban vagy a Skanzenben tarthassák. “2015-ben is és 2016-ban is 320-350 benti esküvőnk volt, a külső helyszíneken pedig 24-26" - mondta Dienesné Horváthné Andrea anyakönyvvezető

A születések száma is emelkedett - 2010 óta folyamatosan ezt tapasztalják a Markusovszky kórházban. Tavaly 2200 gyermek jött a világra, ez hat százalékkal több, mint az egy évvel korábbi. A koraszülöttek arányát azonban sajnos nem sikerült csökkenteni. “Két nagyon emlékezetes dolog van, az egyik a hármasikrek születése, a másik pedig, hogy 500 grammos koraszülöttet sikerült életben tartanunk" - tette hozzá Oroszlán György, a Markusovszky kórház gyermekosztályának vezetője.

A csecsemőhalálozási arányt tavaly és tavalyelőtt is jóval az országos átlag alatt sikerült tartani a Markusovszky-kórházban - ez a perinatális intenzív centrumban dolgozók munkájának és a korszerű felszereltségnek köszönhető.

A születésekkel párhuzamosan a halálozások száma is növekedett Szombathelyen, nagyjából 5-6 százalékkal. “Mivel itt van a kórház, a megyében szinte ez az egy, ide kerülnek a megyéből a betegek, és itt halnak meg sajnos nagyon sokan, sok az onkológiai beteg, úgyhogy évről évre nő ez a tendencia. Több mint 2000 halottunk volt" - tájékoztatott Sárosi Imelda anyakönyvvezető. Legutóbb egyetlen nap alatt csaknem 40 halálesetről szóló dokumentumot hoztak a hivatalba. Az elhunytak számát ettől az évtől befolyásolhatja, hogy a körmendi kórházban meghalt betegek anyakönyvi kivonatát már nem a megyeszékhelyen állítják ki.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb