Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jelentősen megnőtt az energiafelhasználás a hideg miatt

A fogyasztók ezt a februárban kézhez kapott fűtésszámlán fogják majd tapasztalni. A távhőszolgáltató éjszaka is fűtött, hogy reggelre ne hűljenek ki a lakások.
Hegyekben áll a faapríték a Távhőszolgáltató Mikes Kelemen utcai fűtőművének raktárában. A kemény mínuszokban naponta két kamionnyi fogyott ebből a megújuló energiaforrásból. Folyamatosan dolgozik ugyanis a mintegy 3000 lakást ellátó óriáskazán. Január elején az átlaghőmérséklet 2,5 fokkal volt kevesebb, mint tavaly ilyenkor. "Arányosan minél hidegebb van, annál több energiát kell nekünk előállítani, annál több gázt, illetve faaprítékot kell felhasználni. De erre is fel voltunk készülve, így minden területen megfelelően tudtunk szolgáltatni" - mondta Kocsis-Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. szóvivője.

Szombathelyen 11 ezer lakásban van távhőszolgáltatás. Éjszaka általában mindenhol csak úgynevezett temperáló, csökkentett fűtés van. Az extrém hidegben éjjel sem csökkent a szolgáltatás intenzitása.

A BEM Lakásszövetkezet által működtetett épületekben mindössze 380 a gázkonvektoros. Az elnök elmondta, az egyikben szivárgás miatt kikapcsolták a szolgáltatást. "Miután zömében távhős lakások vannak, a panelok, a távhő viszont jól fűt, hála isten nem volt nekik problémájuk, mint ahogy hallottuk, hogy az ország északi részén volt, de ilyenről nyilván nem tehettek volna. Eddig nem volt semmi fennakadás" - tette hozzá Beliznai Pálné, a BEM Lakásszövetkezet elnöke.

A hideg napokban elhasznált hőmennyiséget a februárban kézhez kapott, várhatóan magasabb összegről szóló számlák mutatják majd.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb