Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megszűnhet a kellemetlen szag, beton térburkolatot kapott a záportározó

Betonos aljzatot kapott a Vasivíz Zrt. Újvilág utcai szennyvíztisztító telepének záportározója, így könnyebben tisztíthatóvá vált a létesítmény. A társaság 230 millió forint értékű, saját erős beruházásának köszönhetően megszűnhet a környéken tapasztalható kellemetlen szaghatás.
A város csatornahálózata egyesített rendszerű: a szennyvíz mellett 35 százalékban csapadékvizet is szállít, amit a záportározó fogad be. A medence kapacitása 8600 m3. A 2000-es évek közepén egy ISPA-projekt keretében a létesítmény egy részét lebetonozták, a másik két rekeszben azonban maradt az egyenetlen aljzat. Itt a szennyvíziszap lerakódott, s mivel az esőzések miatt gyakran nem volt ideje kiszáradni, berothadt, és kellemetlen szagot árasztott, ami zavarta a környéken élőket. A beruházásnak köszönhetően a teljes tározótér aljzata betonburkolatot kapott. "Mi azt várjuk ettől a fejlesztéstől, hogy a szaghatás csökkeni fog, illetve megszűnik. Az új tározó beton térburkolatot kapott, sík felületet, középen egy árokkal, amit a kotrógépeink így tökéletes módon remélhetőleg le tudnak tisztítani" - mondta Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója.

A fejlesztést az önkormányzatok - köztük Szombathely és Kőszeg - által fizetett használati díjakból, összesen 234 millió forintból valósította meg a zrt. Hende Csaba országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a beruházás javítja a környéken lakók életminőségét. Puskás Tivadar polgármester felidézte, hogy Szombathely csatornahálózata Éhen Gyula polgármestersége idején épült ki, ez a nap méltó az ő örökségéhez. Az átépítés fél évig tartott. "Többnyire betonmunkákkal dolgoztunk, zsaluztunk, vasszerkezeteket építettünk be, ennek a mennyisége kb. 2000 m3 volt. Az oldalfalak vasbetonból készültek, az aljzat bazaltbetonból" - tette hozzá Pócza Balázs, a Szkendó Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint a Vasivíz új kotrógépet vásárol majd, amivel a záportározó teljes felülete jól takaríthatóvá válik.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb