Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fogadóépületet kap a Smidt Múzeum

Megtörtént a munkaterület átadása, ha az időjárás is engedi, hamarosan megkezdődhet a Smidt Múzeum fogadóépületének kivitelezése. A 200 millió forint értékű beruházás a Szent Márton-terv első ütemének része. A modern épületben helyet kapnak irodák, szociális helyiségek és kiállítótér is.
Nemrég újult meg a Smidt Múzeum külseje, hamarosan pedig elkezdődhet a fogadóépület kivitelezése. A munkaterület hivatalos átadóján Puskás Tivadar felelevenítette az épület történetét: itt működött a város első gimnáziuma, 1971 óta pedig Smidt Lajos sebészorvos gyűjteményének ad helyet. Az új szárny a jelenlegi bejáratnál csatlakozik majd a kétszintes múzeumépülethez. "Kettős funkciót lát el az új épület, részben fogadóépület lesz a maga szükséges helyiségeivel, szociális helyiségekkel, irodákkal, részben pedig a kiállítótér növekszik ezzel" - tette hozzá Puskás Tivadar polgármester

A kivitelezés régészeti feltárással kezdődik, ami izgalmas kihívás a kutatók számára. Négy méter mélyen dolgoznak majd, római és középkori emlékek felbukkanására számítanak a területen - mondta el Műhely című kulturális magazinműsorunk egy korábbi adásában a Savaria Múzeum igazgatója. "Nagyon jól tudjuk, hogy a középkori vár itt állt, ennek a részei előkerültek a múzeum környezetében, de ahol most folytatódnak az építkezések, még nem volt ásatás, ezért nagyon izgalmas lenne Szombathely középkorát alaposabban megismerni" - fogalmazott Csapláros Andrea múzeumigazgató.

A belváros önkormányzati képviselőjének felajánlása révén a múzeum udvarán álló villamoskocsi is részben megújulhat. "A 2016. évi képviselői keretemből ajánlottam fel egy olyan összeget, amelyből a villamos festését el tudnánk végezni. A Smidt Múzeumért Alapítványnak is van némi pénzeszköze, és úgy gondoltam, hogy a Hefele tanulói örömmel vállalnák, ha a festése legalább megújulna ennek a villamosnak" - mondta Takátsné Tenki Mária önkormányzati képviselő. 

Az új épületszárny kivitelezésére 240 nap áll rendelkezésre. A munkálatok ideje alatt a múzeum nem fogad látogatókat.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb